ENJOY9


lovely-day-for-you

enjoy-2

 

felycuty-nickname4

2,368 responses to “ENJOY9

 1. Test personalitate Jung
  Interpretare:
  ESTP – Extravertit, senzorial, reflexiv, perceptiv – (initiator, diplomat, negociator)

  • Atitudinea extrovertita se refera la faptul ca ESTP este deseori motivat de interactiunea cu oamenii. De obicei are un cerc larg de cunostinte si se simt incarcati de energie in cadrul intalnirilor sociale – situatii in care introvertitii pierd energie.
  • Senzorial si nu intuitiv: tipul ESTP are o gandire mai mult concreta decat abstracta. Isi concentreaza atentia pe detalii decat pe imaginea de ansamblu, pe realitatea imediata decat pe viitoare posibilitati.
  • Reflexiv fata de afectiv: pentru ESTP argumentele obiective sunt mai valoroase decat preferintele personale. Atunci cand ia o decizie de obicei acorda mai multa atentie logicii decat consideratiilor sociale.
  • Perceptiv in loc de judecativ: de obicei ESTP se abtine sa emita o opinie si amana deciziile importante, preferand sa aiba la indemana mai multe optiuni, in cazul in care se schimba imprejurarile.

  Aproximativ 13% din populatie este tipul ESTP. Acestia sunt foarte buni initiatori si antreprenori, sunt persoane sofisticate, orientate spre actiune. Ca parteneri sunt incantatori si incitanti. Aptitudinea de a actiona cu rapiditate si eficienta ii face pe ESTP sa fie buni in situatii de urgenta, in a-si aplica gandirea logica in situatii care necesita actiunea imediata. Obiectivele pe termen lung nu sunt atractive, acestia cautand rezultatele palpabile, rapide. Mediul inconjurator reprezinta o sursa de aventuri si ESTP isi testeaza deseori abilitatile fizice in situatii riscante. Energice si amuzante, aceste persoane sunt deseori sufletul petrecerii.

  Impinse de entuziasm, persoanele de tip ESTP deseori nu isi dau seama de consecintele pe termen lung ale actiunilor lor. Din acest motiv se cearta cu prietenii, colegii sau sefii. Mintea agera si aptitudinea de a improviza nu compenseaza intotdeauna dezavantajele planurilor pe termen scurt. Daca nu sunt impresionati, ceilalti le pot considera pe aceste persoane insensibile. Cei pe care tipologiile ESTP isi varsa furia sunt cu adevarat nenorociti. Daca nu pot sa actioneze liber si impulsiv, aceste tipuri de personalitate incalca regulile stabilite de altii, in incercarea de a-si recastiga entuziasmul.

  Daca este in continuare ingradit, tipul ESTP devine tot mai stresat si se simte mort pentru lume. Primul impuls este sa se razbune batandu-si joc de valorile celorlalti. Astfel devin tot mai antisociali si sfidatori. La fel ca toti senzorialii perceptivi, in conditii de stres, aceste persoane se razbuna desfacand barierele libertatii prin castigarea increderii si cooperarea cu ceilalti.

  Urmatoarea lista reprezinta exemple de cariere si tipuri de locuri de munca pe care acest tip de personalitate de obicei le imbratiseaza. Cerintele acestor joburi sunt similare tendintelor acestui tip de personalitate. Nu uita ca aceasta lista nu cuprinde toate carierele posibile care se potrivesc acestui tip si, foarte important, se intampla frecvent ca oamenii sa indeplineasca functii care nu se potrivesc cu tipul lor de personalitate si totusi sa aiba succes in cariera.

  • Agent imobiliar; bucatar sef; dezvoltator imobiliar; pompier; initiator; reporter de stiri; agent de bursa; pilot; agent de asigurari; consultant in management; inginer electrician; mecanic de avioane; medic de urgente; insotitor de zbor.

  Test EQ – inteligenta emotionala
  Ai un nivel de inteligenta emotionala usor peste mediu, ceea ce inseamna ca este loc si de mai bine. Cel mai probabil ca esti sensibil la emotiile celor din jurul tau – prieteni, colegi, membri ai familiei, clienti. Esti constient de efectul comportamentului tau asupra celorlalti insa, in timp ce ai grija la nevoile celorlalti, trebuie sa ai grija si de propriile necesitati. Nu te teme sa comunici cu sinceritate atunci cand esti in dificultate. Nimeni nu are nevoie sa fii martir.

  Gandeste-te si la pasiunea pentru munca, sau la orice lucru care ocupa un rol major in viata ta – sa-i conduci pe altii, sa indeplinesti anumite insarcinari, sa ai grija de necesitatile clientilor, etc. De multe ori petrecem foarte mult timp indeplinind aceste roluri, fara placere sau satisfactie. In tot acest timp riscam sa devenim “amortiti”, rataciti in detalii si ne complacem in trivial. Bineinteles ca fiecare dintre noi trebuie sa facem toate aceste treburi marunte, insa trebuie sa stim sa ne oprim din cand in cand si sa ne amintim de lucrurile care ne fac fericiti si impliniti. In caz contrar devenim ostili si cinici. Ne pierdem scopul in viata si astfel nu suntem eficienti, relaxati si impliniti.

  Mai ai de lucru in urmatoarele domenii: incepe cu autocunoasterea – intreaba-te “Care sunt situatiile in care devin stresat si tensionat? Cum fac fata acestor situatii?”; “Ce ganduri negative imi trec prin minte in mod frecvent? Reprezinta acestea o imagine obiectiva a realitatii?”; “Imi este frica sa imi dezvalui sentimentele si nevoile celor din jur? Acest lucru se intampal pentru ca sunt obisnuit sa am eu grija de ceilalti, sau pentru ca vreau sa par dur?”; “Care sunt cele 3 lucruri care ma fac sa ma simt cel mai implinit in viata?”. Straduindu-te sa ai o imagine clara asupra acestor aspecte vei face primul pas in a beneficia de intreg potentialul tau si in a gasi fericirea in viata. Fiecare dintre noi beneficiaza de un potential imens in viata, de care nici nu ne dam seama.

  Personalitate tip7Fara griji + Jucaus + Vesel
  Iubesti viata libera si spontana. Incerci sa profiti cat mai mult de viata, traind dupa motto-ul: “Ai o singura viata”.
  Esti foarte curios si deschis la tot ce este nou si schimbarile te incita. Nimic nu este mai rau pentru tine decat sa te simti legat. Experimentezi tot ce te inconjoara cu o atitudine versatila si pregatit pentru surprize.

  Test de inteligenta sociala
  Factor de inteligenta sociala ridicat.

  Cuvinte cheie: grijuliu, darnic, bun la inima, idealist, romantic.
  Rezultatele testului indica faptul ca esti o persoana deosebit de sensibila la sentimentele celorlalti si esti deseori afectata de tragediile si necazurile celor de langa tine. Acest lucru inseamna totodata ca dai dovada de mult tact si diplomatie, fiind in stare de orice pentru a nu rani sentimentele altcuiva.

  Test EQ – dur sensibil
  Cuvinte cheie: grijuliu, darnic, bun la inima, idealist, romantic.
  Rezultatele testului indica faptul ca esti o persoana deosebit de sensibila la sentimentele celorlalti si esti deseori afectata de tragediile si necazurile celor de langa tine. Acest lucru inseamna totodata ca dai dovada de mult tact si diplomatie, fiind in stare de orice pentru a nu rani sentimentele altcuiva.
  Firea ta te impinge mereu sa ii ajuti pe cei aflati in suferinta, iar acest lucru te face respectat de catre apropiati. Din pacate exista si un dezavantaj: este posibil sa nu ai taria interioara necesara pentru a avea succes si cateodata iti este imposibil sa spui “nu”.

 2. http://kimages.imikimi.com/image/2zxDa-4JAUF.jpg?height=640&password=JlHc12Wytb&scale=max&width=640

  “Dacă te căsătoreşti din dragoste devii bărbat şi nevastă; când te căsătoreşti din comoditate, domn şi doamnă, iar din motive materiale soţ şi soţie.
  Eşti iubit de nevastă, apărat de doamnă şi suportat de soţie.
  Nevasta are în grija ei gospodăria, doamna casa, iar soţia banii.
  Bărbatul bolnav este îngrijit de nevastă, vizitat de doamnă, iar soţia se interesează de starea lui.
  Când murim, nevasta ne plânge, doamna e cuprinsă de jale, iar soţia poartă doliu.” (George Bernard Shaw)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s