Enjoy 10


enjoy-2

Advertisements

3,212 responses to “Enjoy 10

 1. HOROSCOP 13 iulie 2017

  Berbec (21.03 – 19.04)


  Iubire: reglajele de tip cauză efect, dacă nu s-au făcut până acum, se vor face deodată şi într-o manieră surprinzătoare chiar şi pentru ei şi este vizată familia şi partenerul de viaţă.
  Sănătate: degustați, nu vă îmbuibați, altfel dischinezia biliară bate la ușă.
  Bani: realizează și ei că veniturile devin constante ceea ce înseamnă că nu trebuie să se mai gândească la ziua de mâine.

  Taur (20.04 – 20.05)

  Iubire: au o putere de desprindere şi de restructurare emoţională formidabilă vis a vis de partea materială a vieţii, ca să facă saltul în senzorial.
  Sănătate: metabolizarea calciului și magneziului este una din ingerinţele cărora trebuie să le dea atenţie.
  Bani: înţeleg că banul nu este doar un mijloc de acumulare ci şi unul de circulaţie aşa că nu se vor da în lături să achiziţioneze câte ceva pentru propriul cămin.

  Gemeni (21.05 – 21.06)

  Iubire: devin nervoşi, suspicioşi, ranchiunoşi şi chiar invidioşi pe partenerii lor dacă lucrurile nu ies cum vor ei.
  Sănătate: sunt meteosensibili şi se vor confrunta cu dureri de articulaţii, de cap şi musculare.
  Bani: au o boală pe care eu am numit-o scenarită pentru că brodează pe un suport nedefinit, un întreg story holywoodian când e vorba să facă rost de bani.

  Rac (22.06- 22.07)


  Iubire: transformările interioare la care au fost supuşi în ultimii ani îşi arată roadele prin iubirea necondiţionată faţă de cineva anume.
  Sănătate: problemele ţin de astă dată de imunitate, de răceli dar şi de o serie de disfuncţii organice de tip tensiune arterială, stress, colici biliare
  Bani: să nu ne aştepte la minuni, să se bucure de ceea ce au pentru că aşa cum le este felul, odată vor întoarce placa şi devin cheltuitori.

  Leu (23.07- 22.08)

  Iubire: lucruruile sunt amestecate în sensul că acum sunt iubăreţi şi oferă luna şi stelele, acum sunt certăreţi şi trântesc uşa unei relaţii frumoase.
  Sănătate: să se odihească mai mult şi să mănânce la timp.
  Bani: spun să fie prudenți, pot veni bani pe neașteptate dar îi și poate obliga la o serie de cheltuieli neprevăzute.

  Fecioară (23.08 – 22.09)

  Iubire: au răbdarea necesară de a explica şi a argumenta lucruri de care nici ei nu erau prea siguri până atunci și îi face să înţeleagă unde greşesc.
  Sănătate: să fie atenţi la fluctuaţiile de temperatură deoarece sunt predispuşi la inflamaţii ale articulațiilor.
  Bani: posibilă schimbare financiară care să vină la ţanc și să le acopere nevoile imediate.

  Balanţă (23.09 – 23.10)


  Iubire: sufletul lor pare împărţit între partenerul de viaţă şi părinţi, ca şi cum nu ar şti cu cine să meargă mai departe.
  Sănătate: o stare de oboseală inexplicabilă, rod al stresului aşa că sfatul meu este să se odihească.
  Bani: reapar problemele financiare deoarece ei cheltuie fără să se gândească la ziua de mâine, nu spun că este rău, dar vor ajunge iar într-o fundătură şi cu buzunarele goale.

  Scorpion (24.10 – 22.11)


  Iubire: în familie lucrurile s-au potolit și vor încerca din răsputeri să-şi ajute copiii în problemele afective care le au.
  Sănătate: și ei sunt meteo sensibili se vor confrunta cu pusee de reumatism.
  Bani: trăiesc cu spaima că nu se vor descurca de la chenzină la chenzină, eu îi sfătuiesc să încerce să se detaşeze, lucrurile nu sunt deloc rele.

  Săgetător (23.11 – 21.12)


  Iubire: vor decide să pună capăt unor relaţii care nu le mai satisfac nici orgoliul şi nici starea de bine interior.
  Sănătate: posibile hernii de disc care să nu mai suporte amânare şi să-i trimită la medic.
  Bani: disputele sau blocajele să nu vină dinspre veniturile grevate de o promisiune neonorată.

  Capricorn (22.12 – 20.01)


  Iubire: o serie de probleme de familie pe care le-au tot amânat iată că au ajuns la scadenţă.
  Sănătate: se vor delimita de mediile toxice pentru că își doresc mai mult ca oricând acum, să ducă o viață sănătoasă și să se bucure de tot cele oferă ea.
  Bani: se pot baza pe fler și pe intuiție când se pune problema de a lucra cu banii altora ca să scoată profit.

  Vărsător (21.01 -19.02)


  Iubire: s-au degrevat de probleme aşa că nu trebuie decât să păstreze relaţia la cald, ca să spun aşa.
  Sănătate: problematică rămâne imunitatea deoarece nu sunt capabile să se acordeze şi interior aşa cum par că o fac la suprafaţă.
  Bani: se vor decide, în sfârșit, ce vor face cu banii, discută contracte cu șanse foarte mari de realizare.

  Peşti (20.02 – 20.03)

  Iubire: se păstrează atmosfera tensionată de ieri, la care se mai adaugă și alte probleme le-ar putea da bătăi de cap.
  Sănătate: durerile de cap se datorează clocotului interior, pot deveni dacă nu violenţi, cel puţin agresivi aşa că îi sfătuiesc dacă se enervează, să iasă şi să ia o gură de aer.
  Bani: trebuie să returneze o datorie ori nu pot recupera o sumă destul de mare pe care se bazau.

 2. 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei, o sărbătoare cu valoare europeană
  Ziua Naţională a Franţei, instaurată în anul 1880, celebrează cele două evenimente care au marcat istoria modernă a Franţei, începutul Revoluţiei Franceze prin căderea Bastiliei şi Sărbătoarea Federaţiei. Prin semnificaţiile sale şi în onoarea Republicii Franceze, ziua de 14 iulie este cunoscută şi sărbătorită şi în alte ţări din Europa sau din lume.

  Libertate, Egalitate, Fraternitate avea să devină deviza Republicii Franceze şi frază cu valoare universală din care s-au inspirat apoi multe democraţii occidentale când şi-au scris Constituţia, iar 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.
  Si pentru ca este si aniversarea mea, am pregatit masa si va astept cu mare drag :


 3. Yupiii! Ce de-a bunatati! …… Muuulti ani traiascaaa! Laaa muuulti aaani! LA MULTI ANI cu binecuvantari nenumarate si multa sanatate, draga Beta! ….Iti doresc se te bucure cat mai mult timp de tot ceea ce-ti este drag si iubit si te face fericit, iar aceasta zi sa-ti umple sufletul de zâmbet si de bucurie!! Pupici si imbratisari dragi!
  Beta, am postat de 3 ori pe blogul tau si nu-mi apar postarile. Nu stiu cauza. Am vazut ca Anita si Kmy au reusit , asa ca s-ar putea sa fie la mine probleme… poate aici reusesc

  • Multumesc Adi. LA MULTI ANI ! si tie , avem inca cu ce sa ne servim, ha, ha, ha. Te pupic si tot ce-ti doresti sa-ti dea Dumnezeu alaturi de dragii tai dragi. Petrecere frumoasa ! ❤

 4. DESPRE GESTURILE MARUNTE

  Acum douazeci de ani lucram ca si taximetrist ca sa ma intretin. Cand am ajuns , la 2:30 AM, cladirea era acoperita in intuneric, doar cu exceptia unei singure lumini la o fereastra de la parter…

  In asemenea circumstante, multi taximetristi ar claxona o data sau de doua ori, ar astepta un minut si apoi ar pleca. Dar am vazut prea multi oameni care depindeau de taxi ca fiind singurul lor mod de transport. Daca nu mi se parea un pericol, intotdeauna mergeam la usa.

  Deci am mers si-am batut la usa. ” Doar un minut” raspunse o voce firava, a unei persoane mai in varsta. Auzeam ceva fiind tras de-a lungul pardoselii. Dupa o pauza lunga, usa s-a deschis. O femeie mica de statura, in jur de vreo 80 de ani statea in fata mea. Purta o rochie colorata si o palarie mare cu un material de catifea prins pe ea, ca si o dintr-un film din anii ’40.

  Langa ea era o valiza mica de nailon. Apartamentul arata ca si cum nimeni n-ar mai fi locuit acolo de ani de zile. Tot mobilierul era acoperit cu cearsafuri.

  Nu gaseai nici un ceas pe pereti, nici bibelori sau alte lucruri pe rafturi. Intr-un colt era un panou plin cu poze peste care era pus un suport de sticla.

  “Ati putea sa imi duceti bagajul pana la masina?”zise ea.

  Am dus valiza la masina si apoi m-am intors sa sa o ajut pe femeie. Ea m-a luat de brat si am mers incet spre masina. A continuat sa-mi multumeasca pentru amabilitatea mea.

  “Nu e mare lucru” I-am zis eu. ” Doar incerc sa-mi tratez pasagerii in felul in care as vrea ca mama mea sa fie tratata”

  ” Oh, sunteti un baiat asa de bun!” zise ea.

  Cand am intrat in masina, mi-a dat o adresa, si apoi m-a intrebat: ” Ai putea sa conduci prin centrul orasului?”

  “Nu este calea cea mai scurta” am raspuns eu rapid.

  ” Oh, nu conteza” spuse ea. ” Nu ma grabesc. Eu acum merg spre azil…”.

  M-am uitat in oglinda retrovizoare. Ochii ei erau scanteitori… ” Nu mi-a mai ramas nimeni din familie…” a continuat ea.” Doctorul spune ca nu mai am mult timp…” In tacere am cautat ceasul de taxare si l-am oprit.

  “Pe ce ruta ati vrea sa merg?” Am intrebat.

  Pentru urmatoarele doua ore am condus prin oras. Mi-a aratat cladirea unde odata ea lucrase ca si operator pe lift. Am condus prin cartierul unde ea si sotul ei au locuit cand erau proaspat casatoriti. M-a dus in fata unui magazin cu mobila care odata fusese o sala de bal unde obisnuia sa mearga la dans pe vremea cand era fata. Cateodata ma ruga sa opresc in fata unor cladiri sau colturi de strada si sa staau cu ea acolo in intuneric, contempland in tacere.

  Cum prima aluzie de soare sa aratat pe orizont, mi-a spus dintr-odata:

  “Sunt obosita… Hai sa mergem.”

  Am condus in tacere spre adresa pe care mi-o daduse.

  Era o cladire ieftina, ca si o casa mica , cu un drum de parcare care trecea pe sub o portita. Doi oameni au venit spre taxi cum am si ajuns acolo. Erau ateniti si concentrati aspura fiecarei miscari pe care o facea femeia. Am deschis portbagajul si am dus micuta valiza pana la usa . Femeia fusese deja asezata intr-un scaun cu rotile.

  “Cat va datorez?” a intrebat ea, in timp ce-si cauta portmoneul.

  “Nimic” am zis eu.

  ” Dar trebuie si tu sa te intretii.”

  “Nu va faceti griji…sunt si alti pasageri” am raspuns eu.

  Aproape fara sa ma gandesc m-am aplecat si i-am dat o imbratisare. Ea m-a strans cu putere..

  ” Ai facut unei femei in varsta un mic moment de bucurie” spuse ea. ” Multumesc.”

  I-am strans mana si apoi am plecat in lumina diminetii.

  In spatele meu, o usa se inchisese… Era ca si sunetul de incheiere a unei vieti… Nu am mai luat alti pasageri in tura aceea de lucru. Am condus pierdut in ganduri… Pentru restul zile de-abia puteam vorbi.

  Ce ar fi fost daca femeia aceea ar fi dat peste un taximetrist manios, sau unul care ar fi fost nerabdator sa-si termine tura?…

  Ce-ar fi fost daca as fi refuzat sa iau comanda, sau doar sa claxonez o data si apoi sa plec?..

  Uitandu-ma in urma. nu cred ca am facut ceva mai important in intreaga mea viata. Suntem conditionati sa credem ca vietile noastre se invart in jurul unor momente marete.

  Dar adesea aceste momente marete ne iau prin surprindere- frumos impachetate in ceea ce altii ar considera ceva putin, ceva neinsemnat.

  OAMENII S-AR PUTEA SA NU-SI AMINTEASCA EXACT CEEA CE AI FACUT SAU CEEA CE AI SPUS, DAR INTOTDEAUNA ISI VOR AMINTI CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA!!!

  Viata aceasta s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care o speram, dar cat timp suntem aici putem de asemenea sa dansam. In fiecare dimineata cand imi deschid ochii, imi spun:” Ziua de azi este o zi speciala!”

  Amintiti-va asta, prietenii mei: nu ne mai putem intoarce niciodata inapoi, acesta e singurul spectacol pe care il jucam.

  Trateaza oamenii in felul in care ai vrea TU sa fii tratat !!!!!!!!!!

  Sursa: Unelte pentru schimbare

  Maine este ziua blogului nostru, implinim 7 anisori. Cand au trecut oare ❓ S-a scurs asa repede timpul, am fost la inceput un manunchi de prietene ca un buchet de flori cu flori mature, mai putin mature – abia inflorite, boboci…. Of Doamne ce frumos a fost acum bajbai singura prin casuta asta primitoare care are grija , desi nu-i mai trece nimeni pragul, sa astepte in liniste, cu cafeluta aburinda, cu ceva interesant, o pilda, un cantec, ceva pentru spirit etc. Horoscopul este si el la locul lui zilnic insotit de imagini diverse sa nu va plictisiti desi nu ajungeti pe aici sa cititi….. Asta este, s-au schimbat mult timpul si oamenii doar eu astept cu inima plina de dragoste asa cum am spus de la inceput ca va iubesc si apreciez , nu am tradat blogul chiar daca timpul a fost zgarcit si alte situri mai interesante si atractive s-au ivit ❤ Daca o sa treceti din intamplare eu v-am pregatit ceva sa aveti motiv de a lua un pic loc , la fel ca alta data si sa sarbatorim impreuna cei 7 ani de prietenie virtuala si reala (eu cu majoritatea ma cunosc si in real).


 5. DOAR PRIN PUTEREA MINTII

  La un intelept din vechime, pe numele lui Atreides, au venit, intr-o buna zi, cativa cunoscuti si i-au povestit despre un oarecare Providius,a carui intelepciune parea sa fie nemaiintalnita.
  Auzind asta, Atreides a hotarat sa-l cheme pe Providius, pentru a-l pune la incercare, conform obiceiurilor vremii, cand inteleptii se intreceau pentru titlul de cel mai intelept om din lume.

  Sigur ca in zilele noastre a devenit aproape imposibil de acordat un astfel de titlu, dar in vechime lucrurile stateau cu totul altfel.

  Asa se face ca Providius a acceptat provocarea.

  Totusi, pentru ca era foarte batran, Atreides s-a gandit ca ar fi prea obositor sa-si incerce fortele cu Providius in foarte multe probe, care mai de care mai sofisticata.

  “E de ajuns o singura proba”, i-a spus el indraznetului Providius.

  “Pur si simplu, daca reusesti sa faci ceea ce iti voi cere doar prin puterea mintii, voi recunoaste ca esti mai intelept decat mine”.

  Replica lui Providius nu s-a lasat asteptata.

  “O singura incercare mi se pare si mie suficienta.”

  Voi incerca sa fac ceea ce imi ceri doar prin puterea mintii”, a spus el, cerand ca intrecerea sa inceapa imediat.

  Obiceiul era ca la astfel de competitii sa asiste batranii locului, care sa depuna marturie pentru castigator.

  Cum pe vremea aceea nu existau telefoane, a durat ceva pana au fost gasiti toti batranii, pana au venit in casa lui Atreides, pana s-au asezat in cerc in jurul celor doi competitori si pana li s-au explicat regulile jocului.

  Atunci cand toate au fost puse la punct, Atreides i-a spus lui Providius in ce consta incercarea.

  “Tu, despre care se spune ca esti mai intelept decat mine, daca vrei sa dovedesti aceasta, atunci determina-ma, doar prin puterea mintii si a cuvantului tau, sa ies din aceasta camera”, a spus el si apoi s-a instalat si mai bine intre perne.

  Surpriza a fost mare, nu numai pentru Providius, dar si pentru batranii prezenti.

  Indiferent de varsta sau de experienta lor, cu totii si-au spus in barbi ca Atreides este, evident, castigatorul, care isi va pastra titlul de cel mai intelept om din lume, pentru ca nu are altceva de facut decat sa stea intre perne, indiferent ce ii va spune Providius.

  Cu toate astea, Providius nu s-a dat batut.

  A stat multa vreme pe ganduri, dupa care i-a spus lui Atreides:

  “Sub nici o forma nu voi putea sa te determin sa iesi din aceasta incapere, doar prin puterea mintii mele.

  Totusi, daca ai fi dispus sa accepti propunerea mea, cred ca stiu un mod de a te determina sa intri in aceasta incapere.

  Incitat, Atreides a acceptat provocarea si a iesit in curte, asteptand sa vada ce va face Providius pentru a-l determina sa intre inapoi.

  Gurile rele spun ca in clipa imediat urmatoare, cand a inteles ce s-a intamplat, lui Atreides i s-au muiat picioarele si a inceput sa respire neregulat.

  “Am castigat, Atreides, a spus Providius, pentru ca mi-ai cerut ca prin puterea mintii mele sa te fac sa iesi din incapere, iar acum, asa cum poate vedea oricine, te afli afara”.

  Sursa: http://www.provocari.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s