INVITATIE LA OPERA


Mult-iubita operă tragică Purcell este o poveste intensa de eroism, pasiune, trădare și tragedie final, a jucat pe fondul unor ritualuri de foc, vrăji rele și spectacol public grandios. Acesta a fost filmat in intregime locatie la Hampton Court House, Anglia, în cazul în care setările spectaculoase sunt create în casă și motivele.

Dido, regina Cartaginei, și prințul Enea, un fugar în ultimul timp a sosit în tărâmul ei, după căderea Troiei, se încadrează în dragoste; Confidenta lui Dido Belinda ei cere să cedeze costumul său, și ei merg pe o partidă de vânătoare, care, ca un public al XVII-lea s-ar fi ușor de înțeles, simbolizează captarea sexuală a lui Dido Enea. Între timp, skulking în bezna unei peșteri, un Sorceress rău și Enchantresses ei (un plus de Tate nu a fost găsit în Virgil) complot pentru a distruge Dido de evocare o viziune falsa a lui Mercur pentru a trimite Enea în drumul său; acest lucru se realizează în mod corespunzător, atunci când partea de vânătoare este împrăștiate de o furtună bruscă. La scurt timp după aceea, ca marinarii troieni se pregătească pentru a naviga, Sorceress și Enchantresses ajung la cheu putea de fericire; Dido upbraids Enea pentru neloialitate lui și furios îl respinge, dar după ce a părăsit ea moare, cu inima zdrobită, în brațele lui Belinda.

Puterea de dramatică a piesei este completat de bogățiile sale muzicale, care sunt împărțite între toți cântăreții individuali și diferitele grupuri colorate: curteni urbani, gleefully vrăjitoare maligne, marinarii sarate zugrăviți de cor.

Dido & Aeneas nu este doar una dintre operele cele mai perfecte scrise vreodată dar, de asemenea, o operă ideală pentru televiziune. Comprimarea dramatică extremă a parcelei sale, care este unul dintre puținele motive pentru care este deschis critica, este chiar un avantaj în termeni de film. Cinema și de televiziune public sunt extrem de familiarizați cu tăiere rapidă, dezvoltarea rapidă complot și răsturnări de situație emoționale și se transformă de multe drame contemporane. O tragedie clasică comprimată în doar sub o oră, nu este, prin urmare, la fel de neverosimil ca s-ar putea să apară în primul rând.

Locatia, Hampton Court Casa, este un gol la mijlocul-al XVIII-lea conac cu propriile sale ușor cariate, grădini și motive formale,. Antic Cartagina pe coasta Africii de Nord, setarea pentru poveste, a fost un oraș comercial și un creuzet al națiunilor.Niek Kortekaas, proiectantul, a decis să creeze o lume încă primitivă bogată, luminată de foc (pentru care există mai multe referiri atât literal și metaforic în text), în care instanță Dido atrage laolaltă elemente ale multor culturi și tradiții termocolat-le într-o societate dominat de ritual și spectacol public grandios

Provocarea de a lucra la film a fost una nouă pentru cea mai mare parte exprimate și a permis o mare subtilitate în performanțele vocale, deoarece artiștii nu trebuie să vă faceți griji cu privire la performanțele lor se proiectează într-o sală de spectacole. performeri magnetice, cum ar fi Maria Ewing au fost capabili de a savura efecte intime care nu s-ar fi înregistrate într-o casă de operă. La fel de accentul strans de munca de film cu ei prim-planuri și fotografii de reacție numit pentru un stil de a acționa destul de diferit de cel angajat într-un teatru și unul care a turnat îmbrățișat cu mare entuziasm. Sper că acest film surprinde atât intimitatea personală și tragedia publică , care se află în centrul de mare capodopera lui Purcell.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s