Glinka – Rouslan et Ludmila


Actul I

În sala de banchet Svetozar, sărbătoarea de nuntă de Ruslan și Ludmila are loc. Oaspeții se asculta Bayan cânta un cântec care prezice nenorocire pentru cupluri angajate, urmată de fericire de dragoste adevărată. Ludmila, întristat de gândul de a lăsa tatăl ei aduce cuvinte de consolare pentru pretendenti ei nereușite, Farlaf Ratmir și apoi demonstrează dragostea lui Ruslan. Svetozar binecuvântează cuplu. Brusc întunericul este și sunete tunet. Asistența este paralizat de o vraja în timp ce doi monștri depășesc Ludmila. Atunci când lumina vine înapoi și toată lumea își recapătă conștiința, ele sunt panica peste dispariția lui Ludmila. Svetozar promite jumătate împărăția lui și mâna de Ludmila la oricine va aduce. Cele trei candidați se pregătesc pentru călătoria în căutarea de Ludmila.
Actul II

Tabelul 1

Ruslan ajunge la peșteră expertul frumos Finn, care ia spus că răul vrăjitor Tchernomor fugit cu Ruslan și Ludmila este omul care va distruge. Ruslan întreabă Finn ce trăiește în deșert, și Finn spune povestea ei de mult timp în urmă, când el a fost un păstor în patria sa îndepărtat (el spune că este o ” Finn “), și a căzut în dragoste o fată frumoasă pe nume Naina. Când ea a respins declarația sa de iubire, el a mers la război pentru a aduce prada. Spate cu prada lui, el a arătat Naina, dar ea îl împinse din nou. Deci, el a decis să studieze magia pentru a câștiga; mulți ani după magia și în cele din urmă el a numit o femeie în vârstă, cu părul cărunt și cocoșat – a fost Naina, care a fost acum nebunește în dragoste cu el. El a fugit de ea și a rămas ascuns de la ei până acum. Pentru a fi abandonat Naina este consumată de ură razbunator care se încadrează, de asemenea, pe Ruslan. Sigur că nu va fi rănit Ludmila, Ruslan Finn recomandă merge la nord și cei doi bărbați merg în direcții opuse.

Tabelul 2

Într-un loc pustiu, laș Farlaf se întreabă dacă acesta ar trebui să continue să caute Ludmila, când vechiul Naina se apropie de el. Ea promite să-l Ludmila Ruslan primi și trimite departe. Ea dispare și Farlaf salută triumful lui.
Ruslan întâlnire șeful, de Ivan Bilibin .

Tabelul 3

Ruslan, care a ajuns într-un deșert plin de ceață plină cu arme și oase de o luptă trecut, întreabă care este cauza acestui spectacol și el va suferi aceeași soartă. El a ales un nou spoiler și un nou început pentru a înlocui brațele rupte, dar nu pot găsi o sabie destul de greu pentru a finaliza echipamentul. Când ascensoarele de ceață, apare un cap uriaș și suflă prin buzele ei pentru a ridica o furtună de a lua Ruslan off. Când Ruslan lovește capul sulița, și șeful scade de mai jos arată o sabie. El este nevoie și solicită capul de unde vine. Moarte, șeful spune ca a fost o dată un gigant, și fratele său, este rău expertul pitic Tchernomor. Sabia a fost destinat să-i omoare pe amândoi; pentru a contracara soarta inevitabil Tchernomor usa viclean cu gigant, decapitat și a trimis cu capul de viață mai departe în deșert pentru a ascunde sabia în el. Cu sabia în prezent în mâinile Ruslan, cap cere răzbunare pe Tchernomor.
Actul III

Femeile tinere seduce călătorilor care trec pentru a aduce la castel magic Naina. Gorislava apare, caută Ratmir, care a luat ca robi apoi abandonat. După plecarea lui, Ratmir se ajunge și cade sub vraja a tinerelor femei care seduce cu dansurile lor. Ultimul oaspete este tras în castel cu vedere spre Ruslan Ludmila vedea Gorislava. Finn apare dintr-o dată; dupa ce a anuntat un final fericit pentru Ratmir cu Gorislava, Ruslan și Ludmila cu castelul se transformă într-o pădure în cazul în care decid să salveze Ludmila.
Gardens Tchernomor de Andreas Roller (1842)
Actul IV

În interiorul grădini magice Tchernomor, Ludmila nostalgie Ruslan și rezistă influenței vrăjitoriile. Tchernomor vine cu suita lui; dansuri sunt organizate. O trompeta semnalează o provocare de la Ruslan. Tchernomor adormit Ludmila și va lupta Ruslan, care se întoarce rapid pe scena triumfător care transportă în jurul barba casca Tchernomor. Deși dezamăgit de starea de Ludmila, Ruslan, cu Ratmir Gorislava și decide să se întoarcă la Kiev Ludmila să caute ajutorul de vrăjitori. Foști sclavi Tchernomor urma în mod liber.
Legea V

Tabelul 1

Într-o vale sub lumina lunii, Ruslan, Ratmir și Gorislava cu Ludmila, campat peste noapte. Ratmir, pază în picioare, vă faceți griji despre Ruslan și-a exprimat fericirea de a fi reunit cu Gorislava. Dintr-o dată a anunțat că sclavii Ludmila a fost eliminat și Ruslan a plecat în căutarea pentru el. Finn apare și oferă Ratmir un inel magic, care va trezi Ludmila atunci când este returnat la Kiev.

Tabelul 2

Ludmila adormit în sala de banchet de Svetozar. De fapt, Farlaf, avecl’aide Naina are Elimină Ludmila și a dus-o înapoi la Kiev de a pretinde a fi salvatorul ei. Cu toate acestea, nu este în măsură să te trezești. Ruslan, Ratmir și Gorislava ajunge. Ruslan aduce inelul magic pentru Ludmila și se va trezi. În ceea ce apare la Kiev, oamenii s-au bucurat și au lăudat pe dumnezeii, țara sa și tânărul cuplu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s