Reteta FMI – Dezastru economic garantatIn locul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI, trimis in fata judecatorilor pentru agresiune sexuala in New York, ar trebui sa se afle insusi Fondul Monetar International. Nu pentru agresiune sexuala impotriva unei menajere, ci pentru ca a infometat-o, impreuna cu copiii, parintii si mii de alte persoane. Asta le-a facut FMI oamenilor nevinovati si asta va continua sa faca, daca nu este reformat din temelii.

Acesta este indemnul dur al editorialistului publicatiei britanice The Independent, Johann Hari.

Pentru a-si explica pozitia, Hari revine la episodul nasterii FMI, in 1944, in urma negocierilor intre marilor puteri. Cu cateva exceptii onorabile, scrie editorialistul britanic, citandu-l in acest caz pe economistul britanic John Maynard Keynes, negociatorii erau hotarati sa faca un singur lucru: sa construiasca un sistem financiar global care sa se asigure ca banii si resursele planetei vor fi intotdeauna indreptate spre ei. O serie de institutii, printre care si FMI, au fost asadar intemeiate cu acest scop.
Oficial, sarcina FMI pare simpla: sa se asigure ca tarile sarace nu se indatoreaza, si daca o fac, sa le ajute cu imprumuturi si experienta economica. Dincolo de retorica insa, FMI a fost creat pentru a fi dominat de o mana de tari bogate, si, mai precis, de bancherii si speculatorii lor. FMI lucreaza in interesul lor.

Spre exemplu, in anii ’90, micutul stat Malawi se confrunta cu probleme economice severe, dupa o epidemie grava de HIV-SIDA si o dictatura brutala. A cerut ajutorul FMI. Daca FMI ar fi actionat conform rolului sau oficial, scrie jurnalistul britanic, ar fi acordat imprumuturi si ar fi ghidat tara spre dezvoltare in acelasi mod in care Marea Britanie si SUA si orice alt stat de succes s-a dezvoltat – prin protejarea industriilor, subventionarea fermierilor si investitii in educatia si sanatatea cetatenilor.

Insa FMI a facut altceva. A spus ca va acorda poporului din Malawi asistenta doar daca este de acord cu “ajustari structurale”. Au ordonat statului sa vanda aproape tot ce detinea in favoarea companiilor private si specualtorilor, si sa taie cheltuielile destinate populatiei. Au cerut incetarea acordarii de subventii pentru fertilizatori, chiar daca acestia erau singurii care faceau posibila agricultura intr-o tara cu solul saracit si ai carei cetateni sunt majoritar fermieri. FMI a instruit Malawi sa dea bani cu prioritate bancherilor internationali si nu poporului malawian.

In 2001, cand FMI a descoperit ca guvernul a creat stocuri de grane, au cerut vanzarea imediata a acestora, catre companiile private. Le-au cerut malawienilor sa foloseasca banii obtinuti astfel pentru a plati un imprumut de la o banca pe care tot FMI a impus-o, luat de Malawi cu o dobanda uriasa, de 56% pe an. Preseidntele a protestat si a spus ca e periculos, insa n-a avut ce face si a vandut cerealele, achitand imprumutul bancii.

Anul viitor a fost catastrofal pentru agricultura, iar guvernul malawian nu a avut cu ce sa ajute populatia. Poporul infometat a ajuns sa se hraneasca cu coaja de copaci si, din cand in cand, cei norocosi, cu sobolani. Multi au murit de foame.

In culmea foametei, FMI a suspendat ajutorul in valoaree de 47 de milioane de dolari, deoarece guvernul a “incetinit” implementarea “reformelor” care condusesera la dezastru. Actionand, principala organizatie implicata in ajutorarea directa a malawienilor, a facut o analiza a foametei si a ajuns la concluzia ca FMI “poarta responsabilitatea pentru dezastru”.

In fine, Malawi a facut ceva ce nu ar trebui sa faca statele sarace: a cerut FMI sa plece. Malawi a ignorat “sfaturile” FMI si a reintrodus subventiile pentru fertilizator, si o serie de alte servicii pentru oamenii obisnuiti. In doi ani, tara se transformase intr-atat incat a ajuns sa acorde ajutor alimentar Ugandei si statului Zimbabwe.

In istoria FMI, Malawi nu este o exceptie. Organizatia intra in tarile sarace, le promite “medicamentul” care le va vindeca si apoi le toarna otrava pe gat, scrie editorialistul. Din Peru in Etiopia, tari intregi s-au prabusit dupa ce au apelat la FMI, Argentina si Thailanda fiinde cele mai faimoase exemple.

In Kenya, una din cele mai afectat din lume de SIDA, FMI a insistat ca guvernul sa introduca taxe pentru vizita la doctor – asa ca numarul femeilor care cautau sprijin pentru bolile cu transmisie sexuala a scazut cu 65%. In Ghana, FMI a insistat pe introducerea de taxe de scolarizare – doua treimi din familiile rurale nu si-au mai putut permite sa-si trimita copiii la scoala. In Zambia, FMI a insistat sa se taie cheltuielile din sanatate – si numarul copiilor care au murit s-a dublat.

Economistul laureat Nobel, Joseph Stiglitz, care a lucrat cu FMI inainte de a renunta si de a incepe sa denunte ce se intampla in interiorul Fondului, i-a spus lui Hari: “Cand Fmi ajunge intr-o tara, sunt interesati de un singur lucru. Cum ne asiguram ca bancile si institutiile financiare sunt platite?… FMI ii tine pe speculatorii financiari in afaceri. Nu ii intereseaza dezvoltarea sau sa ajute o tara sa iasa din saracie”.

Unii spun ca Strauss-Khan a fost un “reformist” care a schimbat FMI. Desigur, a existat o schimbare de ton, insa un studiu al Danielei Gabor de la Universitatea West of England a aratat ca, in profunzime, FMI a ramas acelasi.

Exemplul Ungariei este edificator. Dupa prabusirea din 2008, FMI i-a laudat pentru ca au mentinut tinta originala a deficitului taind serviciile publice. Poporul ungar, inspaimantat, a schimbat guvernul si a ales un partid care a promis sa faca bancile sa plateasca pentru criza. Acesta a introdus o taxa pe banci, de patru ori mai mare decat oriunde in lume. FMI a inebunit: au spus ca este “puternic distructiva” pentru activitatea bancara (desigur, un plan gras de salvare al bancilor ar fi fost bun).A amenintat ca bancile vor fugi din tara. FMI si-a inchis tot programul din Ungaria pentru a-i intimida.

Insa colapsul prezis de FMI nu a avut loc. Ungaria a continuat sa implementeze masuri moderate, in loc sa pedepseasca popualtia. Au impus taxe pe sectorul comercial, foarte profitabil, si au luat fonduri din pensiile private pentru a plati deficitul. FMI s-a impotrivit la fiecare masura si a cerut sa plateasca, in loc, cetatenii ungari.

Altii au fost intimidati si si-au facut singuri rau, insa ungurii au continuat cum au stiut ei mai bine pentru cetatenii lor. Centrul american de analiza Center for Economic and Policy Research a descoperit ca 31 din cele 41 de acorduri FMI necesita politici macroeconomice “pro-ciclice”, care imping tarile si mai rau in recesiune.

Nu doar Strauss-Kahn ar trebui judecat, conchide jurnalistul, ci insasi institutia pe care a condus-o. “Daca Strauss-Kahn este vinovat, suspectez ca stiu ce s-a intamplat. A confundat-o pe sarmana menajera cu o tara saraca cu probleme financiare. Sefilor FMI li s-a permis, in definitiv, sa le violeze fara teama atatia ani”, incheie Johann Hari.

Surse: “O Românie modernă trebuie sa aiba cel mult 1,6 milioane de
pensionari !”, – dezvăluiri şocante!

Suntem martori vii a unor tradari pe banda si furt national fara precedent. Romania, ca populatie, nu rectioneaza aproape deloc la acest adevarat genocid fara precedent in istoria noastra, fenomen intalnit doar in Argentina anilor 1998-2002….

Pensionarii, cetatenii defavorizati si cei cu dizabilitati sunt programati constient la moarte. Exista chiar un plan scris, cu etape de desfasurare, despre care s-a tot vorbit in ultima vreme pe internet.

Una dintre etape este cresterea preturilor si a cheltuielilor curente cu electricitatea, gazul si intretinerea la un nivel absolut imposibil de achitat. Se va murii de foame si boli in incercarea celor varstnici a le achita.

Surse bine informate au comunicat ca Traian Basescu a indicat intr-un mediu restrans, in anul 2010 intr-o intalnire secreta cu Boc si consilieri sai, la vila Lac 1:

“… o Romanie moderna nu trebuie sa mai aiba peste 1,6 milioane pensionari ! Statul nostru nu ii poate sustine fara a intra in incapacitate de plata, iar imprumuturile nu-s deloc o solutie pe termen mediu. Reforma mea prevede IESIREA DIN SISTEM, prin liberalizari de utilitati, incat tiptil-tiptil, se reduc pe cale naturala, cca 380.000 pensionari/an.”
Genocidul Natiunii Romane, Planul Noii Ordini Mondiale
Romania isi traieste ultimele momente ca Stat National
Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii Ordini
Ce se ascunde in spatele Crizei Planetare
Noi “taieri” bugetare pentru achitarea primei transe necesare cumpararii ….
Un atac la Siguranta Nationala: Boc ne obliga la noi taxe si impozite!
Cine distruge natiunea?

Economia Romaniei nu se poate relansa!
Surse: Strategia lui Basescu pentru preluarea deplina a puterii in 2012!
Foametea ameninta Romania!
Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia Romaniei
FMI i-a condamnat pe romani la foame, pe baza unor date FALSE!
FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei
FMI si Planul pentru distrugerea României
“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea României”
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri în lume tragediile celor care trăiesc în aceste vremuri amare nu sunt atât de mari, atât de intense aşa cum sunt cele din România şi parcă nicăieri în lume guvernanţii nu şi-au întors faţa de la popor, aşa cum au făcut-o cei care conduc astăzi România.
De şase ani de zile, Preşedintele României spune poporului cât de răi, de meschini, de lipsiţi de profesionalism sunt medicii, magistraţii, profesorii. În ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimţite au pensionarii acestei ţări…În ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cât de incompetent este acest popor şi cât de rău a fost croit sistemul acestei ţări pe care ei, într-o formă sau alta, o conduc de şase luni de zile”, a arătat deputatul Nica. Acesta crede că în ultima lună, discursul guvernanţilor PDL la adresa poporului a devenit din ce în ce mai virulent, din ce în ce mai critic şi, din ce în ce mai tragic, pentru fiecare român în parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să funcţioneze, pentru ca românul să mai înghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată şi motivaţia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la începutul singurului plan pe care acest partid îl poate pune în practică, respectiv distrugerea României. Acest plan a început să se aplice o dată cu venirea la putere a Guvernului Boc şi continuă. Singurul scop al planului este îmbogăţirea peste măsură a clicii PDL şi conservarea puterii cât mai mult timp!”. Acesta critică deciziile de reducere a pensiilor şi indemnizaţiilor de şomaj cu 15% şi a salariilor cu 25%. In realitate stim ca reduceririle sunt mult mai mari…
“Dacă românii vor accepta să fie divizaţi şi vor accepta să fie puşi la jug pentru a trage căruţa corupţilor din PDL cât mai mult timp atunci înseamnă că ne merităm soarta, aceea de a fi în coada Uniunii Europene. Personal cred că românii nu vor mai fi victime sigure ale acestui Guvern otrăvitor ci vor realiza că sunt mai mult decât nişte pioni pe tabla de şah a minţilor bolnave de la Cotroceni şi Palatul Victoria şi se vor revolta”.
(…)
Totodată, se solicită, “PDL şi clicii lor corupte” răspuns la câteva întrebări care ar putea reprezenta soluţii de scoatere a României din criză cu sau fără sprijinul FMI:
1. De ce România nu a atras decât 7% din cele 30 miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispoziţie în perioada 2007-2013? Oare 30 miliarde Euro gratis de la Uniunea Europeană nu reprezintă mai mult decât 20 miliarde Euro împrumutaţi de la FMI?
2. De ce Guvernul PDL nu a început restructurarea administraţiei centrale de la 1 ianuarie 2010 şi de ce acum, la 15 mai 2010, nu le este prezentată românilor o strategie unitară prin care şi guvernanţii se sacrifică pentru popor şi nu doar cer sacrificii de la popor?
3. De ce nu renunţă Guvernul PDL la fondurile alocate achiziţiilor publice? Achiziţionarea de laptopuri şi maşini în valoare de 120 milioane Euro, de la 1 ianuarie 2010 şi până în prezent este mai necesară decât realizarea de autostrăzi, decât branşarea străzilor, a cartierelor la gaz, apă curentă sau canalizare?
Deputatul Ciprian Nica susţine că răspunsurile au fost date deja de PDL! “Clientela politică care roieşte la Bucureşti, în jurul ministerelor şi Preşedinţiei este mai importantă decât nevoile românilor”.
(…)
“Doamnelor si domnilor, Trăim vremuri pe care nici unul dintre noi nu şi le-ar fi dorit să le trăiască. Vremuri care aduc parcă în prim plan poveştile bunicilor noştri despre foametea de după războaie. Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri în lume tragediile celor care trăiesc în aceste vremuri amare nu sunt atât de mari, atât de intense aşa cum sunt cele din România şi parcă nicăieri în lume guvernanţii nu şi-au întors faţa de la popor, aşa cum au făcut-o cei care conduc astăzi România.
De şase ani de zile, Preşedintele României spune poporului cât de răi, de meschini, de lipsiţi de profesionalism sunt medicii, magistraţii, profesorii. În ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimţite au pensionarii acestei ţări… În ultima lună, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cât de incompetent este acest popor şi cât de rău a fost croit sistemul acestei ţări pe care ei, într-o formă sau alta, o conduc de şase luni de zile.
În ultima lună, discursul guvernanţilor PDL la adresa poporului a devenit din ce în ce mai virulent, din ce în ce mai critic şi, din ce în ce mai tragic, pentru fiecare român în parte. Spun tragic deoarece este neplăcut să îţi auzi conducătorii cum, de dimineaţă pană seară, te fac prost, hoţ, incompetent pe tine, românul simplu, românul care trudeşte pentru a-şi plăti dările la stat, românul sărac care îi ţine pe ei în huzur.
Şi, pentru că propaganda avea nevoie să funcţioneze, pentru ca românul să mai înghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată şi motivaţia perfectă: FMI!
“Stimaţi cetăţeni, sunteţi proşti, hoţi, incompetenţi şi aveţi şi pensii nesimţite nu pentru că noi, cei de la PDL, credem asta despre dumneavoastră ci pentru că aşa ne-au spus cei de la FMI, pentru că aşa susţine Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România” – aceasta este o strategie de discurs propagandistic cu care PDL speră să adoarmă, încă o dată, vigilenţa românilor şi să îngheţe la maxim dorinţele acestora de a trăi bine!
De ce spun că este o strategie, pentru că, din punctul meu de vedere, PDL este doar la începutul singurului plan pe care acest partid îl poate pune în practică, respectiv distrugerea României.
Acest plan a început să se aplice o dată cu venirea la putere a Guvernului Boc şi continuă. Singurul scop al planului este îmbogăţirea peste măsură a clicii PDL şi conservarea puterii cât mai mult timp! Deciziile de reducere a pensiilor şi indemnizaţiilor de şomaj cu 15% şi a salariilor cu 25% reprezintă un pas important în acest plan! Dacă românii vor accepta să fie divizaţi şi vor accepta să fie puşi la jug pentru a trage căruţa corupţilor din PDL cât mai mult timp atunci înseamnă că ne merităm soarta, aceea de a fi în coada Uniunii Europene.
Personal cred că românii nu vor mai fi victime sigure ale acestui Guvern otrăvitor ci vor realiza că sunt mai mult decât nişte pioni pe tabla de şah a minţilor bolnave de la Cotroceni şi Palatul Victoria şi se vor revolta.
Se vor revolta împotriva deciziei aberante de a reduce numărul spitalelor cu 200. Pentru că este revoltător să ştii că deşi contribui la bugetul asigurărilor sociale nu poţi beneficia de asistenţă medicală de specialitate.
Medicii şi asistenţii medicali, cei cărora Guvernul Boc le-a redus salariile de la începutul acestui an şi cărora li se vor reduce, din nou salariile cu 25% şi cărora li se va închide şi spitalul în care lucrează sunt primii care ar trebui să protesteze. Sunt primii care ar trebui să spună românilor că închiderea a 200 de spitale înseamnă condamnare la moarte pentru cei care fac un infarct sau suferă un şoc anafilactic. Personalul medical ar trebui să spună tuturor şi, în special guvernanţilor, că nu avem suficient de multe Ambulanţe pentru ca un bolnav care are nevoie de asistenţă medicală de urgenţă să o poată primi în timp util.
Tot medicii ar trebui să spună că cei de la Casa Naţională de Sănătate, această bancă a sănătăţii, este ineficientă şi produce numai blocaje în sistem. Iar farmaciştii ar trebui să spună şi ei acelaşi lucru. Şi să mai spună că pensionarii cărora Guvernul PDL le ia 15% din pensie vor muri pentru că preţul medicamentelor este mult peste puterea lor de cumpărare.
La fel şi profesorii, care ar trebui să spună ţării întregi că nu sunt doar nişte cetăţeni care fac meditaţii după program ci că sunt cei care asigură viitorul acestei ţări. Profesorii, cei cărora Guvernul le-a redus salariul de la 1 ianuarie 2010 şi le ia încă 25% din salariu deja ciunţit sunt cei care ar trebui să le spună elevilor, părinţilor acestora, bunicilor că atunci când salariul îţi scade peste limita de suportabilitate nu îţi mai pasă de calitatea muncii pe care o prestezi şi nu mai ai în tine puterea de a fi mândru că educi viitoarele generaţii ale României pentru că te gândeşti, înainte de toate, ce vei da de mâncare propriului tău copil şi cu ce vei plăti întreţinerea.
Profesorii, toate cadrele didactice trebuie să fie unite şi să spună românilor că ei,la fel ca şi medicii acestei ţări, nu sunt “nişte bugetari care trăiesc pe spatele oamenilor de afaceri” ci sunt oameni care şi-au dedicat viaţa studiului, salvării vieţilor şi educării generaţiilor viitoare.
Iar funcţionarii din administraţie, administraţie căreia i se va mai retrage 0,3% din PIB, conform acordului cu FMI, trebuie să spună că nu “taie frunză la câini”, aşa cum crede Guvernul PDL. Funcţionarii trebuie să spună românilor că ei sunt cei care scriu proiecte pentru atragerea de fonduri europene atât de necesare dezvoltării comunităţilor locale. Administraţiile locale trebuie să spună că ele sunt alături de oameni, cele care se gândesc la nevoile comunităţii, (…). Şi trebuie să mai spună administraţiile locale încă ceva: că aparatul central al Guvernului PDL este stufos şi incompetent şi că le pune doar beţe în roate primarilor care vor să facă ceva în comunităţile lor.
Acesta este planul PDL de distrugere a României, acestea sunt metodele prin care vor aplica acest plan, iar strategia propagandistică, motivaţia este simplă: “Facem ce a cerut FMI. Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România este vinovat! Băsescu şi PDL vă iubeşte!”.
Înainte de a încheia, aş vrea să vă mai spun ceva! Vreau să aud şi din partea PDL şi a clicii lor corupte răspuns la câteva întrebări care ar putea reprezenta soluţii de scoatere a României din criză cu sau fără sprijinul FMI.
Prima întrebare: de ce România nu a atras decât 7% din cele 30 miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispoziţie în perioada 2007-2013? Oare 30 miliarde Euro gratis de la Uniunea Europeană nu reprezintă mai mult decât 20 miliarde Euro împrumutaţi de la FMI?
A doua întrebare: de ce Guvernul PDL nu a început restructurarea administraţiei centrale de la 1 ianuarie 2010 şi de ce acum, la 15 mai 2010, nu le este prezentată românilor o strategie unitară prin care şi guvernanţii se sacrifică pentru popor şi nu doar cer sacrificii de la popor?
A treia întrebare: de ce nu renunţă Guvernul PDL la fondurile alocate achiziţiilor publice? Achiziţionarea de laptopuri şi maşini în valoare de 120 milioane Euro, de la 1 ianuarie 2010 şi până în prezent este mai necesară decât realizarea de autostrăzi, decât branşarea străzilor, a cartierelor la gaz, apă curentă sau canalizare? Răspunsul ne-a fost dat de PDL! DA, clientela politică care roieşte la Bucureşti, în jurul ministerelor şi Preşedinţiei este mai importantă decât nevoile cetatenilor.
În încheiere vreau să le spun românilor că acordul cu FMI este doar justificarea PDL pentru distrugerea României! Fac un apel la români şi le cer să nu se lase pradă uşoară în mâna Guvernului otrăvit al PDL.
Ciprian Nica. Luni, Mai 17, 2010

WikiLeaks.ro documente

Regimul Basescu pune in aplicare “Planul Illuminati”
Regimul Băsescu pune in aplicare “Planul Illuminati”!
Printr-o persoana de maxima incredere am aflat ce a declarat un membru PD-L in urma unei sedinte cu usile inchise. Persoana in cauza este credincios si in urma acestui lucru a hotarat sa plece din partid.
S-a primit un mesaj de la E. Barosso cum ca in doi, trei ani populatia Romaniei trebuie sa scada cu 4 milioane. Pentru aceasta de la 1 ianuarie se va introduce in paine si produsele de panificatie saruri de plumb,
cadmiu si altele. Cele mai multe victime vor fi din randul pensionarilor.
Chiar daca pare incredibil eu imi fac datoria sa spun si altora!
Solutia este sa nu mai consumam din comert paine si sa folosim faina proprie sau de la tarani….deocamdata!
Dumnezeu sa ne apere!
Sursa; Sursa
WikiLeaks.ro documente
Regimul Basescu pune in aplicare “Planul Illuminati” (II)
Regimul Băsescu pune in aplicare “Planul Illuminati”! (II)
Intrucat articolul Regimul Băsescu pune in aplicare “Planul Illuminati”! a provocat numeroase reactii ale cititorilor si foarte multe mailuri in care se cereau date suplimentare, anuntam cititorii ca in curand vom publica un material edificator in acest sens, prin care urmeaza sa dovedim in mod indubitabil cum regimul acesta pune intr-adevar in aplicare un plan care are ca scop reducerea populatiei prin diverse mijloace, – intre care si acesta aratat mai devreme, care este un rezultat al aderarii Romaniei la “Codex Alimentarius”….
Ramaneti alaturi de Wikileaks.ro, pentru a afla amanunte.

Nota: WikiLEaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

WikiLeaks.ro documente
A inceput exterminarea….
Noul “Cod al Muncii” si sclavia moderna. Distrugerea poporului Roman
Noul “Cod al Muncii” si sclavia moderna. Distrugerea poporului român
Am primit pe mail urmatorul articol pe care vi-l prezentam in cele ce urmeaza. Cititi si materialele urmatoare, care au legatura cu cel prezentat aici:

FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei
Un raport SRI privin “cumpararea” Romaniei de catre Israel
Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde euro!
Avertisment: Genocid impotriva romanilor
Romania isi traieste ultimele momente ca Stat National
Uniunea Europeana a Regiunilor, planul Noii Ordini
Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia Romaniei
Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia României
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) şi Institutul pentru Liberă Iniţiativă (ILI), publică o analiză a evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici în primele 20 de luni ale guvernării Boc (ianuarie 2009 – august 2010). Analiza se bazează exclusiv pe datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, Băncii Naţionale a României şi Ministerului de Finanţe.
Potrivit datelor oficiale:
– PIB-ul a scăzut cu 9,1% în semestrul I 2010 față de semestrul I 2008.
– Producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a scăzut cu 16,4%, în perioada ianuarie 2009 – august 2010 faţă de 2008. Producţia de bunuri de uz curent a scăzut cu 10,9%, iar producţia de bunuri intermediare a scăzut cu 6,6%. Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 11,6%.

– Numărul salariaţilor s-a diminuat cu 515.300 de persoane din decembrie 2008 pînă în august 2010. Aproximativ 85% din această scădere s-a înregistrat în activităţile în care dominant este sectorul privat. Singura lună în care numărul de salariaţi a crescut, datorită angajărilor în sectorul public, a fost ianuarie 2009, prima lună a guvernării Boc.
– Rata şomajului a crescut de la 4,4% la 7,4%, în perioada decembrie 2008 – august 2010.
– Raportul dintre numărul mediu al pensionarilor şi numărul mediu al salariaţilor era de 1,13 la 1 în 2008 şi a ajuns la 1,33 la 1 în 2010.
– Salariul mediu real a scăzut cu 7,2% din august 2008 pînă în august 2010. Cele mai mari scăderi ale puterii de cumpărare s-au înregistrat în învățămînt (-32%), în administrația publică și apărare (-28,5%) și în sănătate și asistență socială (-24,9%). Salariul mediu real a crescut în domeniile în care activează în principal regii autonome şi societăţi naţionale: apă şi salubritate (+19,7%) şi industrie energetică (+19,4%).
– Rata inflaţiei a fost de 11,9%, în perioada ianuarie 2009 – octombrie 2010.
– Ponderea creditelor restante în lei a crescut de la 2,2% la 9,4%, în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010. Ponderea creditelor restante în valută a crescut de la 0,9% la 6,4%.
– Deficitul bugetar a ajuns la 7,4% din PIB în 2009, faţă de 4,8%, cît era în 2008. În primele 8 luni din 2010, deficitul bugetar a atins deja 4,56% din PIB.
– Investiţiile publice au scăzut cu 28% în perioada ianuarie – septembrie 2010 faţă de perioada similară a anului 2009. În schimb, achiziţiile publice au crescut cu 1,3%.
1. Produsul intern brut- Faţă de semestrul I al anului 2008, în primul semestru din 2010, Produsul intern brut a scăzut în termeni reali cu 9,1% .
– Această scădere a fost rezultatul influenţelor negative din toate sectoarele de activitate: servicii (-4%), construcţii (-1,5%), industrie (-1,2%) şi agricultură (-0,3%).

2. Producţia industrială- În perioada ianuarie 2009 – august 2010, producţia de bunuri intermediare a scăzut în medie cu 6,6% față de media anului 2008. Producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a scăzut cu 16,4%, producţia de bunuri de uz curent a scăzut cu 10,9%, producţia de bunuri de capital a crescut cu 0,6%, iar producţia de bunuri energetice a crescut cu 1,3%.

2.1 Cifra de afaceri din industrie- În perioada ianuarie 2009 – august 2010, cifra de afaceri din industrie a fost în medie cu 11,6% mai mică faţă de media anului 2008. Pe marile categorii economice, cifra de afaceri din industrie: a scăzut cu 22,4% la producţia bunurilor energetice, a scăzut cu 7,9% la producţia bunurilor de uz curent, a scăzut cu 19,4% la producţia bunurilor de folosinţă îndelungată, a scăzut cu 20,1% la producţia bunurilor intermediare şi a crescut cu 5,6% la producţia bunurilor de capital.

3. Efectivul de salariaţi- În perioada decembrie 2008 – august 2010, efectivul salariaţilor din economie a scăzut cu 515.300 de persoane, de la 4.738.600 la 4.223.300.

– Aproximativ 85% din această scădere s-a înregistrat în activităţile în care dominant este sectorul privat, respectiv: industrie (o scădere de 275.400 persoane), construcţii (o scădere de 83.400 persoane) şi comerţ (o scădere de 81.600 persoane).
– Ponderea salariaţilor din sectoarele publice în totalul de salariaţi din economie a crescut de la 24,6% în decembrie 2008 la 27% în august 2010.
– În perioada 31 decembrie 2008 – 31 august 2010, efectivul salariaţilor din industrie a scăzut de la 1.488.800 de persoane la 1.213.400 de persoane, o scădere de 18,5%.
– Ponderea salariaţilor din industrie în totalul salariaţilor din economie a scăzut de la 31,4% în decembrie 2008 la 28,7% în august 2010.

– Din decembrie 2008 pînă în august 2010 s-au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi în fiecare lună. Există o singură excepţie, luna ianuarie 2009, prima lună de la instalarea guvernului Boc, cînd s-a înregistrat o creştere a efectivului de salariaţi cu 68.900 faţă de decembrie 2008. 85,6% din această creştere (59.000 de persoane) s-a înregistrat în sectorul public.

4. Şomajul- În perioada decembrie 2008 – august 2010, numărul şomerilor a crescut cu 272.400, de la 403.400 la 675.800. În aceeaşi perioadă, rata şomajului a crescut cu 3% (de la 4,4% în decembrie 2008 la 7,4% în august 2010).

– Ponderea şomerilor cu pregătire universitară în totalul numărului de şomeri a crescut de la 5,1% în decembrie 2008 la 7,2% în august 2010.
– (Numărul şomerilor este în realitate mai mare. Un număr semnificativ de şomeri au ieşit din plată, iar luna august este vîrful de sezon în ceea ce priveşte ocuparea populaţiei).
5. Pensionarii- Raportul dintre numărul mediu al pensionarilor şi numărul salariaţilor era de 1,13 la 1 în 2008, ajungînd la 1,33 la 1 în trimestrul II din 2010.

6. Cîştigurile salariale- Salariul mediu real (ținînd cont de evoluția prețurilor) a scăzut cu 7,2% din august 2008 pînă în august 2010. În această perioadă, cele mai mari scăderi ale puterii de cumpărare s-au înregistrat în învățămînt (-32%), în administrație publică și apărare (-28,5%) și în sănătate și asistență socială (-24,9%). Salariul mediu real a crescut în domeniile în care activează în principal regii autonome şi societăţi naţionale: apă şi salubritate (+19,7%) şi industrie energetică (+19,4%).

7. Rata inflaţiei- În perioada ianuarie 2009 – octombrie 2010 rata inflaţiei a fost de 11,9%, înregistrîndu-se o medie lunară de 0,5%. Cea mai mare creştere lunară s-a înregistrat în iulie 2010 (2,58% faţă de iunie 2010).

8. Comportamentul financiar al populaţiei- În perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, ponderea creditelor restante în totalul creditelor în lei a crescut de la 2,2% la 9,4%. În aceeaşi perioadă, ponderea creditelor restante în totalul creditelor în valută a crescut de la 0.9% la 6,4%.
9. Execuţia bugetului consolidat- Deficitul bugetar în 2008 a fost de 4,8% din PIB. În 2009, deficitul bugetar a fost de 7,4% din PIB. În perioada ianuarie – septembrie 2010 s-a înregistrat deja un deficit bugetar de 4,56% din PIB, fiind estimat ca pînă la finele acestui an deficitul să ajungă la 6,8%.

– Comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2009, în perioada ianuarie – septembrie 2010 s-a înregistrat o scădere a cheltuielilor de capital (investiţii publice) cu 4,3 miliarde lei (adică cu 28,6%) şi o creştere a cheltuielilor cu bunuri şi servicii (achiziţii publice) cu 0,3 miliarde lei (adică cu 1,3%).
Sursa
WikiLeaks.ro documente

FMI i-a condamnat pe romani la foame, pe baza unor date FALSE!
FMI i-a condamnat pe români la foame, pe baza unor date FALSE!
Datele referitoare la creşterea numărului de bugetari pe baza cărora autorităţile române şi oficialii FMI au decis măsurile de restructurare sînt false
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică un document oficial al Ministerului de Finanţe şi o sinteză a datelor Institutului Naţional de Statistică. Cele două documente demonstrează că datele referitoare la creşterea numărului de bugetari oferite de PDL, de Jeffrey Franks, de PSD şi de Mugur Isărescu sînt false.

Există două tipuri de date referitoare la numărul de bugetari: unele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), disponibile începînd cu 1990, iar celelalte de la Ministerul de Finanţe, disponibile începînd cu 2005. Datele de la INS nu pot fi comparate cu datele de la Ministerul de Finanţe, pentru că cele de la INS exclud categorii importante de bugetari, de exemplu cadrele militare şi personalul asimilat (MApN, MAI, SRI, SIE etc.)
PDL susţine că, în perioada 2007 – 2008, numărul bugetarilor a crescut cu 300.000 (Adriean Videanu) sau cu 250.000 (Andreea Vass). În realitate, potrivit Ministerului de Finanţe, din 30 aprilie 2007 (luna în care PD a ieşit de la guvernare) pînă în 31 decembrie 2008, numărul total al posturilor ocupate în sectorul bugetar a crescut cu doar 68.699 (de la 1.329.603 la 1.398.302). În aceeaşi perioadă, numărul posturilor din administraţia publică centrală (inclusiv cadrele militare şi personalul asimilat) a crescut cu doar 14.082, de la 401.764 la 415.786.
Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, susţine că, între 2006 şi 2008, sectorul public din România a crescut cu 250.000 de angajaţi. În realitate, potrivit Ministerului de Finanţe, din 31 decembrie 2005 pînă în 31 decembrie 2008, numărul posturilor ocupate în sectorul bugetar a crescut cu 160.173 (de la 1.238.129 la 1.398.302), adică cu 89.827 mai puţin faţă de cît susţine oficialul FMI.
PSD susţine că numărul bugetarilor a crescut de la 900.000 în 2004 la 1,4 milioane în 2008, adică cu 500.000. În realitate, PSD se foloseşte de date de la INS pentru situaţia de la sfîrşitul lui 2004 şi de date de la Ministerul de Finanţe pentru situaţia din 2008. Aceste date nu pot fi comparate între ele, deoarece datele de la INS nu includ între bugetari cadrele militare şi personalul asimilat.
Conform datelor INS, în 31 decembrie 2004, numărul salariaţilor din sectorul bugetar era de 956.000. Potrivit INS, în 31 decembrie 2008, numărul bugetarilor era de 1.029.000, adică o creştere cu 73.000, de aproape 7 ori mai mică decît cea despre care vorbeşte PSD.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, susţine că în 1990 erau 800.000 de bugetari, în timp ce acum sînt 1,4 milioane. În realitate, Mugur Isărescu face aceaşi greşeală pe care o face PSD, comparînd seturi de date de la INS pentru 1990 cu date de la Ministerul de Finanţe pentru situaţia din prezent.
Potrivit aceluiaşi INS, în 31 decembrie 1990 erau 819.000 bugetari. Potrivit INS, numărul maxim de bugetari a fost atins în 31 decembrie 2009, acesta fiind de 1.061.900, adică cu circa 350.000 mai mic faţă de cît susţine Mugur Isărescu.
Documentele care au stat la baza acestei analize sînt:
1. Datele furnizate de Ministerul de Finanţe
2. Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică
WikiLeaks.ro documente
Falimentul Romaniei
Romania ar putea intra in incapacitate de plata
Raport Transparency International: Romania distrusa
Regimul Basescu criminal impotriva poporului român
Puterea si holocaustul impotriva romanilor
Experimentul “Romania” continua
Regimul Basescu pune in aplicare “Planul Illuminati”
Regimul Basescu pune in aplicare “Planul Illuminati” (II)
Contrabanda internationala de arme, Noua Ordine si Romania

Odata cu trecerea timpului, devin tot mai clare obiectivele urmarite de catre strainii care au luat puterea în România, dupa lovitura de stat din decembrie 1989, respectiv: jefuirea uriasei Avutii Nationale; transformarea tarii într-o colonie; Holocaustul împotriva Poporului Român, realizarea proiectului „Israel în România”, prin „mutarea” acestui stat din Orientul Apropiat într-una din provinciile istorice mostenite de români de la stramosii lor.
Pentru realizarea acestor obiective, pe baza unui plan ultra-secret si diabolic, s-a procedat astfel, dupa lovitura de stat din decembrie 1989:

1) În functiile importante din conducerea Statului Român au fost numiti sau alesi (prin fraudarea alegerilor) nu români, ci alogeni, aproape toti din aceeasi etnie cu Silviu Brucan. Sînt multi români care înca nu stiu ca în functia de presedinte al României s-au aflat numai alogeni. Guvernatorul Bancii Nationale a României este, de 21 de ani, alogenul Mugurel Constantin Isarescu. De ce? Este o întîmplare, sau o strategie? De ce în C.V.-urile presedintilor Ion Ilici Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu nu apar informatii despre identitatea si etnia parintilor, bunicilor si strabunicilor, dar nici a sotiilor ? Le este rusine, sau au ceva important de ascuns? Multi români nu stiu ca în Guvernul Petre Roman au fost numiti numai ministri alogeni, de aceeasi etnie cu Silviu Brucan. Foarte multi români nu stiu ca, de 21 de ani, peste 60% dintre primii-ministri, ministrii, parlamentarii, conducatorii Serviciilor Secrete, liderii actualelor partide parlamentare sînt alogeni, cei mai multi din aceeasi etnie cu Silviu Brucan. În România sînt circa 15% dintre cetateni care apartin minoritatilor etnice (1,5 milioane maghiari, cam tot atatia romi si altele), dar în functiile de conducere ale Statului Român sînt între 50 si 80 % alogeni. De ce si în ce scop? Pe aceasta tema, genialul Mihai Eminescu scria în ziarul „Timpul”, din 5 decembrie 1882, astfel: „ Politica straina, împreuna cu strainii care ne guverneaza, tind la substituirea elementului român prin scursuri din toate unghiurile lumii”.

2) Prin proiectele de legi elaborate de stapînii straini ai României si votate în Parlament de catre senatorii si deputatii alogeni (cu nume neaos românesti), precum si de catre „cozile de topor“ autohtone, a fost adoptat cadrul legal pentru jefuirea Avutiei Nationale, inclusiv prin concesionarea numeroaselor bogatii naturale ale Poporului Român. Asasinii politici, împreuna cu asasinii economici au aplicat regula: fa forme si fura fara frica! Au început cu Constitutia si au continuat cu numeroase legi si ordonante.

3) Dupa adoptarea si aplicarea legilor privatizarii si fondului funciar, a legilor împotriva Învatamîntului, Sanatatii, Culturii, Armatei, Bisericii, Cercetarii, Familiei, pensionarilor, bugetarilor, mamelor si copiilor, precum si dupa desfiintarea a peste 5 milioane locuri de munca si alungarea din tara a 4 milioane de români, România a fost transformata într-o colonie. Dintr-o tara în curs de dezvoltare si fara datorii externe, pe timp de pace si în numai 21 de ani, România a fost transformata într-o tara multilateral demolata si cu peste 150 miliarde euro datorie externa. Stapînii straini ai tarii noastre, împreuna cu papagalii politici de la Bucuresti, au dus si continua sa duca o politica diabolica de deromânizare a României! În istoria Poporului Român, niciodata nu a existat o asemenea depopulare! De ce a fost pusa la cale si de ce continua depopularea României? Cui serveste? De ce si în ce scop, în ultimii 21 de ani, au venit în România, au dobîndit cetatenia româna si numeroase proprietati, peste 1 milion de evrei din Israel si din numeroase alte tari, acestia nefiind cuprinsi in statisticile de la recensaminte pentru a nu se face publica acesta operatiune? Pe baza unui plan strict secret, Poporul Român a fost deposedat si nu a fost despagubit pentru proprietatea sa de la sfîrsitul anului 1989, iar prin numeroase acte normative aceasta proprietate a întregului popor, inclusiv pamîntul românesc, a trecut în proprietatea strainilor, care detin deja peste 50% din proprietatile din România. Presedintele Israelului, domnul Shimon Peres, a declarat ca: „România a fost cumparata de evrei!”. Poporul Român nu a fost informat despre aceasta realitate si nici un presedinte al României si nici un Guvern nu a prezentat vreodata care a fost situatia în anul 1990 si care este structura proprietatii în tara noastra. Nici un partid politic parlamentar, din Opozitie sau de la Putere, nu are voie sa abordeze aceasta problema în Parlament sau sa introduca o Motiune simpla pe aceasta tema. De ce? Se pare ca raspund toate în fata stapînilor din strainatate. Este evident ca exista o legatura între secretul informatiilor privind structura proprietatilor din România si proiectul „Israel în România”.

4) A fost pus la cale, pe în timp de pace, nu de razboi, un Holocaust împotriva Poporului Român! Se actioneaza pe baza unui program sinistru pentru exterminarea Poporului Român, singurul din lume care este otravit zilnic cu aditivi alimentari cancerigeni, de 21 de ani. Alungarea medicilor din tara si închiderea a 200 de spitale fac parte tot din Holocaustul împotriva românilor. Scaderea continua a salariilor reale si a pensiilor reale face parte din programul alogenilor, ce vizeaza continuarea genocidului în România. În acest sens, se produc numeroase scumpiri ale carburantilor, gazelor naturale, energiei electrice, alimentelor, medicamentelor si cresteri ale impozitelor si taxelor.

5) În timpul regimului totalitar din România, pîna în anul 1989, Partidul Comunist controla si dirija tot. În România post-decembrista, jocul de-a democratia si conducerile partidelor politice parlamentare sînt tinute sub control de catre stapînii straini, care le dirijeaza si le dau mutarile în plic, atît la cei de la Putere, cît si la cei din Opozitie, care fac cu schimbul la guvernare, sub pretextul schimbarii. Unii dintre stapînii straini ai României sînt reprezentati public de komisarii de la Fondul Monetar International (F.M.I.), Banca Mondiala (B.M.) si Comisia Europeana. Majoritatea dintre ei au aceeasi etnie cu Silviu Brucan. Ei guverneaza de fapt România, pe care au îndreptat-o programat într-o directie gresita, spre dezastru pe toate planurile. Guvernele formale de la Bucuresti executa ordinele stapînilor straini ai României, transmise prin presedintii alogeni Iliescu, Constantinescu si Basescu, „alesi” de cetatenii români prin fraude electorale, ca apoi sa-i „ciuruiasca”. Poruncile împotriva Poporului Român date de F.M.I. si B.M. sînt tot mai multe si vizeaza Holocaustul împotriva românilor si sustinerea proiectului „Israel în România”. Dupa ordinele care urmaresc închiderea a 3.000 de scoli românesti si a 200 de spitale, komisarii de la F.M.I. si B.M. au obligat Guvernul Boc V sa modifice urgent Codul Muncii si sa treaca prin Parlament, fara dezbateri si fara amendamente, textul primit în plic. Premierul Boc a declarat ca noul Cod al Muncii „aduce numai efecte benefice”, uitînd sa precizeze ca pentru stapînii de sclavi. Papagalii politici din Guvernul Boc V si cei care fac parte din P.D.L., U.D.M.R. si U.N.P.R., sustin ca, brusc, actualul Cod al Muncii „nu mai este european si nici flexibil.” Pentru asemenea afirmatii stupide, nimeni nu are grija de ei si sa-i interneze la Spitalul nr. 9 din Bucuresti, în pavilionul: „Oameni politici”. Ca urmare, în mod atipic si împotriva tuturor, adica a salariatilor, a sindicatelor si patronatelor, Guvernul Boc V îsi angajeaza raspunderea în Parlament pe aceasta lege în ziua de 8 Martie a.c., ca sa le strice ziua femeilor si petrecerea barbatilor. Noul Cod al Muncii vrea, de fapt, sa prinda în jug Poporul Român! El nu este inspirat si nu tine seama de prevederile din Codurile Muncii din Germania, Franta, Italia, Spania, U.S.A., Canada, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Polonia, Cehia, China, Argentina, Brazilia, Federatia Rusa, Suedia, Danemarca etc. În nici una dintre aceste tari nu exista prevederi identice cu cele din Codul Sclaviei Moderne pe care vrea sa le impuna, împotriva tuturor, Regimul Basescu-Boc, sustinut de U.D.M.R. Liderii U.D.M.R. spera ca, prin Codul Sclaviei Moderne, angajatorii unguri din institutiile publice si din firmele private îi vor lasa fara locuri de munca pe români, alungîndu-i mai usor din Ardeal. Regimul Basescu-Isarescu-Boc, la comanda straina, a decis ca românii în România dobîndesc, din anul 2011, statutul de sclavi, de unelte vorbitoare asa cum le-au denumit alogenii Marx, Engels si Lenin, din aceeasi etnie cu Silviu Brucan. Conform sondajelor, Guvernul Boc V s-a prabusit la circa 10% în încrederea populatiei si se afla în cadere libera. Un astfel de guvern, în loc sa demisioneze, vrea sa-si asume raspunderea pe Codul Sclaviei Moderne, bazîndu-se pe spiritul de turma al parlamentarilor P.D.L., U.D.M.R., U.N.P.R. si deputatilor minoritatilor etnice, care accepta sa fie bagati si tinuti în tarc pentru a nu vota la Motiunea de Cenzura a Uniunii Social Liberale (U.S.L.), sustinuta de sindicate, patronate si de salariatii nemultumiti, care protesteaza în strada. Modificarile esentiale stabilite de F.M.I. si Banca Mondiala în Codul Muncii urmaresc sa puna de acord Statutul angajatilor cu cel de colonie al României, unde salariatii sa devina sclavi la patronii straini. Pentru aceasta se desfinteaza contractele colective de munca, iar românii care vor sa munceasca în România trebuie sa accepte statutul de sclavi. Stapînii alogeni de sclavi români, conform Codului Sclaviei Moderne, îi angajeaza când vor si în ce conditii doresc, dar îi si pot da afara dupa bunul plac, iar în locul lor vor aduce alti sclavi, din tarile sarace din Africa si Asia. Dupa ce în anul 2010, F.M.I. si Regimul Basescu-Boc au lichidat peste 400.000 I.M.M.-uri si au desfiintat 700.000 locuri de munca, prin noul Cod al Sclaviei Moderne se urmareste sa fie dati afara din locurile lor de munca peste 2 milioane de angajati români, care vor fi obligati sa emigreze pentru a supravietui. si în acest domeniu, genialul Mihai Eminescu avea dreptate cînd scria, în „Federatiunea” din 22 aprilie 1870, urmatoarele: „Legile unui popor, drepturile sale, nu pot purcede decît din el însusi; conditiunea de viata a unei legi, garantia stabilitatii sale e ca ea sa fie un rezultat, o expresiune fidela a trebuintelor acelui popor”. Este clar ca Poporul Român nu a cerut, nu are nevoie si nu accepta un Cod al Sclaviei Moderne impus de F.M.I. si slugile lor de la Bucuresti, papagalii si popîndaii cu ifose de mari politicieni. Este evident ca noul Cod al Sclaviei Moderne face parte din Holocaustul împotriva Poporului Român si este menit sa sustina proiectul „Israel în România”. Pentru a reduce cu 170 numarul de parlamentari, presedintele Basescu a decretat Referendum National, odata cu alegerile prezidentiale de la sfîrsitul anului 2009. Pentru a transforma peste 5 milioane de angajati români, în România, din oameni liberi în sclavi, presedintele Basescu nu vrea sa afle opinia Poporului Român prin Referendum National, ci sustine ordinul F.M.I. de angajare a raspunderii Guvernului Boc V pe Codul Sclaviei Moderne. Partidele politice din Opozitie, unite în U.S.L., nu actioneaza pentru Referendum National pe tema modificarilor atipice din Codul Muncii. În aceasta situatie, solutia practica o constituie greva generala, urmata de alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare. Românii sînt obligati de Regimul Basescu-Boc sa iasa în strada pentru a scapa de statutul de sclavi si pentru a opri Holocaustul împotriva Poporului Român.

Recomandam de asemenea articolul:
Jeffrey Franks, Calaul Illuminati al Romaniei!

WikiLeaks.ro documente

De la 1 Aprilie Codex Alimentarius a pus stapanire pe Romania

De la 1 Aprilie Codex Alimentarius a pus stăpânire pe România!
Cititi si articolele:
Romanii sunt otraviti conform directivelor “Codex Alimentarius”
Cum se reduce populaţia României? Cu sare iodată!
Românii sunt otrăviţi cu hrană ce conţine bacterii fecale!
A inceput exterminarea….
Regimul Basescu pune in aplicare “Planul Illuminati”
Incepand cu 1 aprilie 2011, nu numai ca “Romania iese din recesiune”, asa cum a anuntat Emil Boc, dar intra in vigoare si directiva UE, care a fost aprobata si de Guvernul Romaniei, prin care produsele naturiste si suplimentele alimentare pot fi comercializate numai daca sunt omologate in mod special. masura este privita de opinia publica ca un prim pas esential spre implemetarea temutului Codex Alimentarius.
Despre acest Codex s-a tot scris. Acesta urmeaza sa elimine complet din alimentatie produsele naturiste, sa scoata de pe piata anumite componente nutritive, care sa fie inlocuite cu alimente modificate genetic, tratate cu hormoni, cu aditivi alimentari cancerigeni, iar intre toate acestea apare si interdictia de a fi folosite anumite ingrediente pe baza din plante, cunoscute tratamente naturiste de pana acum.
Aceasta este etapa prevazuta de Uniunea Europeana. In SUA, de pilda, ca un prim pas s-a ales ca sa fie introdus de catre Congres directiva ca gradinaritul particular sa fie interzis pe teritoriul Statelor Unite, iar companiile sa foloseasca seminte numai de la anumiti producatori, care sa fie modificate genetic.
Plantele care ies din semintele modificate produc seminte normale ( la fel cum puiul unui caine schiop nu se naste si el schiop). De aceea a fost interzis gradinaritul particular, ca sa nu se foloseasca semintele de la culturile respective, iar lotul de seminte este obligatoriu sa fie mereu inlocuit cuc ele modificate, cele ce produc culturi cancerigene.
Revenind la situatia tratamentelor naturisete, ce vor fi interzise clar in a doua etapa a Codexului. Deocamdata este permisa comercializarea numai pe baza ingredientelor omologate. Numai ca testele de laborator necesare omologarii, dupa cum ne declara producatorii, costa cam 100.000 de euro per ingredient. Deci daca se omologheaza un produs cu 5 ingrediente pe baza de plante, numai omologarea costa cam jumatate de milion de euro. Si asta la un singur produs.
Per total, zeci de firme vor fi bagate in faliment. E adevarat ca unele vindeau produse contrafacute. Vor rezista doar firmele mari cu vanzari forate mari, cele dependente de industriile pharma, care deja sunt acuzate ca vand produse care in realitate au efecte secundare adverse, fiind bazate pe mutatii genetice ale plantelor folosiete ca ingrediente.
sursa
WikiLeaks.ro documente
ALBANIA 2011 – greu de crezut, dar asa e !
Chiar daca stiati….. mai cititi o data!
“Puternicele si capitalistele State Unite ale Americii ar putea lua unele lectii economice de la mica tara balcanica Albania care, timp de decenii, s-a zvarcolit sub cruda dictatura stalinista.Astazi , Albania are cea mai promitatoare economie din Europa.
A fost singura economie din Europa care a crescut realmente”.
Este uluitor, nu? Sa afli asemenea lucruri despre Albania!
Dar nu cumva cel care si-a exprimat opiniile consemnate mai sus este un om dus cu capul? Vreun ziarist din gradina vreunui mogul? Care vrea sa dea bobarnace Americii si Europei Occidentale?Nu! Nu este vorba de un om dus cu capul. Ci de insusi Steve Forbes, editorul sef si proprietarul faimoasei publicatii cu acelasi nume, fondata in 1917 si care are sediul principal la New York .

Este publicatia de referinta pentru analizele economice si politice pe care le avanseaza societatii.

Iar primul ministru al Albaniei, Sali Berisha, a fost invitat in birourile Forbes pentru a prezenta cifre si informatii de alta natura privind miracolul numit Albania .

In 1992, venitul pe cap de locuitor era de doar 200 de dolari. Astazi el depaseste 3.500 de dolari.

Si este in plina ascensiune. Tara se schimba cu repeziciune. Cum Dumnezeu s-a intamplat aceasta minune in Albania ? Si de ce nu se intampla si in Romania ? De ce Albania a decolat si se inalta in ritm ametitor, in timp ce Romania , dupa zece ani de crestere, s-a prabusit? Unde este diferenta? Nu e deloc dificil sa observam diferenta.

In Albania exista o taxa unica de impozitare. De numai 10%. Si, atentie! Aceasta taxa de numai 10 la suta este atat pe veniturile personale, cat si pe cele din afaceri.

Si un singur impozit pe salarii. Care s-a micsorat de la 35 la 15 la suta.
In Romania , pentru un salariu de 1.000 de lei mai platesti, tu salariat si tu intreprindere, statului, inca 680 de lei. In Albania platesti doar 150 de lei.

Asta, evident, contribuie, pe de o parte, la cresterea consumului, pe de alta parte, la dinamizarea activitatilor economice, la largirea bazei de impozitare si, nu in ultimul rand, la eliminarea muncii la negru si la dimininuarea evaziunii fiscale.

In Albania TVA-ul este de 10 la suta.
In Romania TVA-ul este de 24 la suta, unul dintre cele mai mari din Europa. Mai ales daca tinem cont de faptul ca limita maxima admisa in Uniunea Europeana este de 25 la suta.

Statele care se duc cu TVA-ul in sus pierd bani la buget.
Statele care se duc cu TVA-ul in jos castiga bani la buget. Pare un paradox. Dar nu e.
De fapt, TVA-ul redus, ca si impozitele reduse pentru firme si salarii, largesc baza de impozitare.
Colectezi mai putin de la mai multi si, in final, bugetul de venituri al statului devine mai mare.
In Albania, sistemul judiciar este independent. Independenta este garantata.
In Romania, sistemul judiciar este dependent. Este subordonat presedintelui, primului ministru si ministrului Justitiei.

In Albania a intrat in vigoare o lege, acum patru ani, care obliga toate constructiile noi, inclusiv statiile de benzina, sa aiba incluse echipamente ce folosesc energii regenerabile: panouri solar-termale, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, instalatii eoliene etc.

Si mai exista o diferenta. Guvernul, in Albania, a rezolvat definitiv problema proprietatii. Ceea ce a fost de restituit s-a restituit si o lege speciala garanteaza acum toate drepturile derivand din calitatea de proprietar.

Dar diferenta diferentelor este alta:

Albania nu a recurs la sprijinul FMI.
Si nici nu a implementat ideile contabililor acestei banci mondiale.
Un presedinte care a spus adevarul si care pentru asta a fost lichidat

Advertisements

One response to “Reteta FMI – Dezastru economic garantat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s