5. Roberto Devereux de Gaetano Donizetti


Roberto Devereux ( italiană. Roberto Devereux) / Roberto Devereux, conte de Essex, sau ( ITAL. Roberto Devereux, Conte di ossia Il Essex) – tragedia lirica in trei acte, compozitorului italian Gaetano Donizetti . Italian libret a fost scris Salvatore Cammarano bazate pe tragedia a autorului francez François Ancel “Elizabeth limba engleză.” A avut premiera pe 29 octombrie 1837 în Napoli, în teatrul de San Carlo.
Opera este o serie de Gaetano Donizetti, dedicat istoriei secolului al XVI-lea Anglia, din care fac parte, de asemenea, la opera ” Anna Bolena “,” Mary Stuart “şi” Castelul Kenilworth “.
Opera se bazează pe unele fapte din viaţa reală a lui Robert Devereux , conte de Essex doilea , favorit al reginei Elisabeta şi unul dintre cei mai influenţi nobili din timpul său. Libret multe inexactităţi istorice. Terenul este similar cu Cammarano lui libret libret Felice Romani “Contele de Essex” (1833). Văduva lui Romani blamat chiar Cammarano în plagiat .
Conţinut
[убрать]
• 1 caractere
• 2 Libretto
o 2.1 Actul Unu. Scene One. Cameră în Palatul Westminster
o 2.2 Actul Unu. Două scena. Ducesa de Nottingham apartamente
o 2.3 Actul II. Cele mai multe dintre apartamentele din Galeria Reginei
o 2.4 act de o treime. Scene One. Ducesa de Nottingham apartamente
o 2.5 act de o treime. Două scena. Celulă de închisoare în Turnul
o 2.6 act de o treime. Trei scenă. Cabinetul a Reginei
• 3 Discografie
• 4 Videography
• 5 A se vedea, de asemenea,

[ modifică ] Caractere
Elisabeta, regina Angliei
soprano

Duke din Nottingham
bariton

Sarah, Ducesa de Nottingham, soţia lui
mezzo-soprană

Roberto Devereux , conte de Essex
tenor

Lordul Cecil
tenor

Sir Walter Raleigh
bas

Pagină
contralto

O rudă de Nottingham
bas

Lords, cavaleri, Squires, pagini, poliţiştii de Nottingham

[ edit ] Libret
[ edit ] Actul Unu. Scene One. Cameră în Palatul Westminster

Robert Devereux, conte de Essex
Doamnele aşteaptă afară regina. Printre ei, Sarah, Ducesa de Nottingham. Ea este deprimata. In Londra, s-a întors dintr-o campanie în Irlanda, iubitul ei, Robert Devereux. Dar regina, care este, de asemenea, în dragoste cu Robert, în timpul absenţei sale forţate, împotriva voinţei lor, a vrut să o căsătorească cu ducele de Nottingham. . In  mod batjocoritor întreabă de ce Sarah este aşa de trista, pentru că ea a avut recent căsătoria şi ar trebui sa fie fericita. Regina îndeamnă toate doamnele la fericire pentru a satisface pe Robert, care a revenit din Irlanda câştigător. AparWilliam Cecil , Walter Raleigh şi alti Lorzi ai Parlamentului . Ei sunt nemulţumiţi de creşterea  prestigiului lui Robert. Robert Cecil o acuză pe Elizabeth care i-a promis înainte  ca daca va cuceri  Irlanda va putea  fi rege pe acel tron. . Robert apare. Elizabeth  il invita la o plimbare. Dialogul dintre Robert şi Regina  dovedeşte că regina se afla încă în dragoste cu contele şi este gata să-l ierţe dincolo de orice intrigi politice, atât timp cât el i- a rămas fidel ei personal.  Regina ii dă un inel pe care el ar trebui să -l pastreze din loialitate faţă de dragostea ei. Elizabeth  pleaca. Apare Nottingham. Împreună cu alţi lorzi el il întreabă l despre campanie şi, la rândul săuii, spune despre căsătoria sa cu Sarah. Robert este şocat de această veste.
Actul Unu.  Scena2 Ducesa de Nottingham apartamente
Sarah este unul. Este la o pierdere. Dintr-o dată, în camera ei devine Robert. El a venit pentru a afla adevărul, de ce Sarah s-au căsătorit, a schimbat dragostea lor. Sarah jură că iubeşte Robert, şi pentru Nottingham a intrat sub presiune din partea reginei. La rândul său, Sarah îl acuză, de asemenea, dragostea lui Robert pentru regina şi faptul că el poartă inelul ei ca un angajament de fidelitate lor. Robert spune că nu-i place regina, şi iubeşte Sara. Pentru a dovedi cuvintele sale de către Robert Sarah dă un inel – un dar de a Reginei. Sarah, de asemenea, îi dă o eşarfă albastră brodată în aur.
[ edit ] Actul II. Cele mai multe dintre apartamentele din Galeria Reginei

Elisabeta I, regina Angliei
Lordul Cecil, Robert acuză faptul că el este în dragoste cu cineva de doamnele din Regina, Sarah şi dispune de un fular, care a răpit, Robert. Regina este furios. Ea dispune arestarea imediată a lui Robert Raleigh, sub acuzaţia de trădare . Cine a venit la Nottingham Elizabeth prezinta, de asemenea, o esarfa. Duke recunosc imediat eşarfă de soţia lui, dar nu dezvăluie numele iubitei sale regine, Robert. Robert de plumb. Elizabeth îl acuză de trădare, pune în pericol moarte. Ea poate fi salvat doar în cazul în care apelul amanta lui. Observand lipsa inelului, Elizabeth vine vorba de o crimă şi mai mare. Robert ar trebui să se întoarcă inelul pentru a apela regina şi iubitul ei. Numai în acest caz, el poate fi iertat, sau – în zorii zilei de mâine va fi executat. Nottingham, este prezent la această conversaţie, să ia o decizie în nici un mod de a ruina Robert.
[ edit ] Actul Trei. Scene One. Ducesa de Nottingham apartamente
Relativă Nottingham Sarah trimite o cerere pentru a reveni Regina de Ring Robert. Sarah decide să deschidă Elizabeth pentru a salva iubitul ei. Dar există Nottingham. El acuză de infidelitate şi Sarah interzis ei să părăsească apartamentul. Motivelor de soţia lui, el refuză. Sarah nu se va putea salva Robert.
[ edit ] Actul Trei. Două scena. Celulă de închisoare în Turnul
Robert singur. El experienţe care va trebui să o parte cu Sarah, dar eu sunt sigur că regina a primit inelul şi asigurări că între el şi Sara era peste tot, ai milă de el. Include de pază. Când a fost întrebat Robert, ceea ce este soluţia de regina, spune el – moartea. Robert este în disperare. El este condus oprit la executarea.
[ edit ] Actul Trei. Trei scenă. Cabinetul a Reginei
Regina este de aşteptare pentru o mărturisire a lui Robert. Sarah apare. Este recunoscut peste tot inelul şi returnează regina. Elizabeth a dispus graţierea lui Robert, dar la acel moment sună telefonul cu care pedeapsa a fost realizat. Nottingham a recunoscut că el a deţinut soţia sa, de a ucide Robert. Regina a ordonat arestarea Nottingham, şi Sarah. Înainte de fantoma lui Robert Elizabeth rezultă dintr-un cap retezat. Ea sărută inelul de Robert şi aşteaptă cu nerăbdare la moartea sa şi-l întâlni într-o altă lume. Britanie va trece la fiul Mariei Stuart – Jacob .

Advertisements

One response to “5. Roberto Devereux de Gaetano Donizetti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s