HALUCINANTA INCOMPETENTA SI TRADARE A CLASEI POLITICE ROMANESTI


Halucinanta incompetenţă şi trădare a clasei politice româneşti
Free Image Hosting

Conform estimărilor specialiştilor, Imperiul Roman a jefuit teritoriul acestei ţări de 500 de tone de aur, Imperiul Austro-ungar a jefuit România de alte 800 de tone de aur iar în ultimii 20 de ani, o clasă politică incompetentă şi ticăloasă, o clasă politică subordonată intereselor ocultei mondiale, pune la dispoziţia firmelor străine, spre exploatare, zăcăminte de aur estimate la o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de MILIARDE de dolari, cu mult peste datoria externă a României!!!

Cum e posibil ca Statul Român să nu găsească resurse pentru a exploata în propriul nostru interes această imensă bogăţie?! Cum e posibil ca Statul Român să declare această industrie neprofitabilă şi să o închidă, să spună că resursele de aur sunt epuizate în condiţiile în care astăzi, specialiştii declară că în România există cel puţin 8 zăcăminte de aur de talie mare? Nu mai vorbim despre zăcămintele de argint sau alte minereuri extrem de valoroase.
Free Image Hosting

Vi se pare că este o întâmplare că un număr important de firme străine au licenţă de prospectare chiar în zonele miniere declarate neprofitabile şi EPUIZATE DE AUR?! Că aceste firme deţin drepturi de exploatare şi că astăzi, în România, Statul Român nu mai are nici o exploatare proprie?!

Vă întrebaţi cum s-a ajuns aici? Iată un exemplu halucinant: mina auriferă Certej a fost închisă din cauza… UNEI SUPRAPRODUCŢII DE AUR!!! Da, aţi citit bine. Mina s-a închis pentru că producea prea mult aur iar Banca Naţională a României a refuzat în anul 2000 să mai cumpere aur din producţia internă LA RECOMANDAREA Băncii Central Europene, după cum a explicat consilierul BNR Horia Ozarchevici… Această decizie a BNR a făcut ca mina să intre în faliment deoarece nu putea vinde aurul în afara ţării!!!
http://www.youtube.com/watch?v=gGgjRv3miSE&feature=player_detailpage

Oameni buni, se vede de la o poştă că situaţia actuală este o combinaţie incalificabilă de incompetenţă şi trădare, că a existat şi există în continuare un plan extern de distrugere şi falimentare a României prin complicitatea unor politicienii români, mulţi dintre ei urmaşi ai nomenclaturiştilor bolşevici care şi-au schimbat numele ca să îi credem de naţionalitate română!

Mai multe dezvăluiri despre blestemul aurului românesc puteţi vedea în filmuleţul de mai jos.

Ce putem face pentru a avea o Românie a noastră, a celor care ne pasă?

În opinia mea, soluţia nu este de a ieşi în stradă şi de a le da în cap celor care ne conduc. În locul lor vor veni alţii la fel de lipsiţi de demnitate şi suflet. Soluţia este ca fiecare să îşi facă o misiune de suflet şi de patriotism şi să îi trezească la realitate pe cei din jurul lor – rude, prieteni, colegi de serviciu; şi nu numai în această problemă ci în toate celelalte. Soluţia este să determinăm o revoluţie la nivelul conştiinţei. Fără aceasta, orice revoluţie pe care ar iniţia-o cineva în stradă va aduce alţi nemernici şi profitori acolo sus. Trebuie să ne unim în acţiuni comune care să aibă ca scop repunerea în matrice a adevăratelor valori morale şi etice; este necesar să aducem frumosul, binele şi armonia în locul manelelor şi a „ştirilor de la ora 5”…

Pentru a nu deveni sclavi ai Noii Ordini Mondiale, nu mai putem rămâne nepăsători şi neutri, nu mai putem aştepta ca alţii să scoată pentru noi castanele din foc. Vremurile pe care le trăim nu ne mai permit să lăsăm pe mâine ceea ce trebuia să facem de ieri.

Gândeşte-te, cititorule, că eşti responsabil pentru familia ta, pentru prietenii tăi şi pentru această ţară minunată şi asumă-ţi rolul unui român adevărat. Aminteşte-ţi de Burebista şi Decebal, de Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul şi fi-le un demn urmaş!

Nu uita că nu vei duce cu tine în viaţa de dincolo maşini, case, diplome, carieră, prestigiu şi alte lucruri de acest fel. Dacă după pragul morţii mai este ceva (şi eu sunt sigur de asta), ceea ce va conta în această trecere va fi cât de mult ai iubit, cât de mult ai dăruit, cât de mult ai fost capabil să te sacrifici pentru alţii, câtă lumină ai răspândit în jurul tău.

Sursă:)aniel Roxin>http://danielroxin.blogspot.com/2011/09/haluci…

AURUL ROMÂNIEI, PE MANA UNUI TRAFICANT DE DROGURI
Creierul operațiunii “Roșia Montana”, Vasile Frank Timiș, a fost condamnat de doua ori pentru deținere de heroina!
Image Hosting Site

Cele mai importante zăcăminte aurifere ale României au încăput pe mâna unui aventurier roman pripășit, în urmă cu două decenii, undeva în vestul Australiei. Cu o pregătire de mecanic-auto si cu doua condamnări penale pentru deținere de droguri, romano-australianul Vasile Frank Timiș a reușit performanta de a legaliza una dintre cele mai mari inginerii financiare din istoria României: preluarea de la statul roman, pe mai nimic, a exploatării si valorificării rezervelor naturale de aur din zona Munților Apuseni.
Image Search<

“Aurul este o marfă ca oricare alta” – așa s-a exprimat Vasile Frank Timiș, creierul afacerilor de la Roșia Montana unde se găsește cel mai mare depozit de aur din Europa. Guvernul României a concesionat exploatarea unei imense cantități de aur ce valorează peste 3 miliarde de dolari în schimbul unor promisiuni şi a unor sume de bani ce par ridicole in comparație cu valoarea zăcământului. Practic, aurul de la Roșia Montana a fost vândut in schimbul a trei milioane de dolari plătiți in 1997 pentru concesionarea terenului si a promisiunii ca se vor mai investi alți 400 de milioane de dolari reprezentând costuri de producție şi că se vor crea 25.000 de locuri de muncă în zonă.

Cadrilaterul de aur

“Gândiți-vă la firma “Gabriel Resources” ca la un conte Dracula al mineritului aurifer”. In acești termeni se exprima un raport al reputatei firme americane de analiza financiara “Hoover’s” care a făcut o caracterizare companiei “Gabriel Resources”. Comparația nu este deloc deplasata daca luam in considerare faptul ca aceasta companie își trage puterea financiara de pe pământul Transilvaniei şi că în spatele tuturor acțiunilor ei se află un ardelean stabilit în Australia. Născut in 1964 in Borșa-Maramureș, Vasile Frank Timiș a reușit să absolve o școala profesionala de mecanici-auto după care, în 1981, a plecat din ţară stabilindu-se în Perth – Australia.
Printre preocupările românului Frank în patria cangurilor s-au evidențiat traficul de droguri si “vânătoarea” subacvatica de perle. Chiar dacă, pentru o vreme, Vasile Frank Timiș a lucrat ca sezonier la o societate de exploatare a perlelor, relațiile stabilite de el cu reprezentanți ai lumii interlope l-au adus de doua ori in fata instanțelor australiene. Potrivit unui raport al firmei “Dundee Securities Corp.”, Vasile Frank Timiș a fost condamnat de doua ori in Australia (in 1990 si in 1994) pentru posesia unor cantități de heroina. El a plătit si doua amenzi in valoare de 10 si 17 mii de dolari australieni. Potrivit legii australiene cantitățile de heroina pe care le avea Timiș asupra sa pot presupune intenția de trafic, fapt care a si atras sancțiunile amintite. Despre acest episod din viața sa, Vasile Frank Timiș spune ca: “La tinerețe fiecare greșește. Si George Bush a avut niște probleme la tinerețe. Cum sa-ti explic, când am fost tânăr am fost in aventura cu persoane greșite, am stat in aceeași casa si s-a întâmplat. Eram in gașca si au greșit alții si am buctat-o eu”.
Cel ce avea sa devina creierul afacerilor cu aur din Transilvania, s-a întors in tara prin 1994 ca reprezentant, pentru început, al unor investitori străini in domeniul exploatărilor aurifere. Scopul real al venirii lui Timiș in Romania a fost achiziționarea exploatărilor de aur din Munții Apuseni si Carpații Metaliferi. Este vorba, mai exact, de zona denumita “Cadrilaterul de aur al României”, o suprafața de 500 de kilometri pătrați din Munții Apuseni si Metaliferi. Aceasta zona cuprinde localitățile Roșia Montana, Bucium, Certej, Zlatna, Boșcana, Barza-Brad si Băita Crăciunești. La acea vreme însa, in ‘94-’95 nici situația financiara personala si nici legislația din Romania nu i-au permis ambițiosului Timiș sa facă vreun pas rapid. Tocmai de aceea, Frank Timiș a ales tactica “step by step”. Operațiunea “Aurul Romanesc” cerea răbdare, insistenta si, in primul rând, crearea unei structuri financiare extrem de complicate, care sa poată fi folosita la momentul prielnic.

De la steril, la aur

Mai mult, la acea data, mijlocul anilor ‘90, nu existau nici informații oficiale cu privire la cantităţile de aur aflate in subsolul Apusenilor. Nimeni, cu excepția lui Vasile Frank Timiș, nu bănuia ca localitatea Roșia Montana este așezata pe cel mai mare zăcământ de aur din Europa: peste 300 de tone de aur si peste 1600 de tone de argint. Conform unor calcule, valoarea medie a aurului de la Roșia Montana depășește 3 miliarde de dolari. De asemenea, importante cantități de aur si argint se găsesc si in celelalte zone concesionate firmelor in care este implicat Timiș. Surse din interiorul unor asociații care se opun investițiilor lui Timiș susțin ca informațiile privind aceste zăcăminte erau cunoscute încă de pe vremea guvernării comuniste însa fuseseră clasificate fiind considerate rezerve strategice. Pe de alta parte, Vasile Frank Timiș spune ca a aflat despre aurul din Apuseni, nu din arhivele clasificate ale statului, ci de la un renumit geolog, Roy Cox, cooptat apoi ca director al firmei sale “Gabriel”.
Timiș mai spune ca geologul are o grămada de cărți despre potențialul geologic al României, cărţi publicate in perioada interbelica. Din aceste surse ar fi aflat si Timiș despre bogățiile din subsolul României.

Aur Romanesc de Barbados si Jersey

Operațiunea “Aurul Romanesc” a fost inițiata de Timiș in urma cu șapte ani. El a înființat mai întâi doua firme off-shore: “Gabriel Resources” Ltd. înregistrata in Jersey – Channel Islands si Castle Europa Ltd. înregistrata in Barbados. In ambele societăți majoritatea acțiunilor era deținuta de către Vasile Frank Timiș. De asemenea, in Castle Europa, părtaș era geologul Roy Cox prin firma “Lex Trust Company” Ltd.
Cele doua off-shoruri controlate de Timiș au înființat in Romania, in 1997, împreuna cu Regia Aurului si Cuprului Deva doua noi firme: Euro Gold Resources SA (pentru perimetrele Roșia Montana si Bucium) si Deva Gold SA (pentru perimetrele Certej, Zlatna, Boșcana si Băita – Crăciunești). Asta se întâmpla după ce, in 1995, investitorul Frank Timiș pusese deja piciorul in curtea “Regiei Aurului si Cuprului” (RAC) Deva prin încheierea unui acord de cooperare dintre societatea româneasca si firma “Gabriel Resources”. Acordul, semnat fără verificarea bonității firmei lui Timiș, si care la început viza doar valorificarea sterilului obținut printr-o metoda clasica de exploatare, a fost schimbat radical ulterior, prin introducerea a doua anexe. Astfel, s-a trecut de la “exploatarea sterilului rezultat din…” la “explorarea si exploatarea zăcămintelor aurifere” prin intermediul unor noi companii mixte in care statul, reprezentat de RAC Deva, deținea 20% din capitalul social, iar firma lui Frank Timiș 80%. Așa au apărut societățile mixte “Euro Gold Resources” SA si Deva Gold SA, firme controlate nu de statul roman, ci de Frank Timiș care obținea dreptul de preempțiune asupra zăcămintelor aurifere pe toata perioada exploatării. RAC Deva, transformata ulterior in “Minvest” SA apare azi cu o participare de 19% din capitalul social al noilor firme mixte. De asemenea, “Euro Gold Resources” apare in prezent sub numele de “Roșia Montana Gold Corporation”. Asocierea cu MINVEST SA (fosta RAC Deva) a fost așadar punctul critic in afacerile lui Vasile Frank Timiș. Din acest moment Timiș, care nu mai fusese niciodată implicat intr-o operațiune de o asemenea anvergura, a început o ampla operațiune speculativa in afara tarii. Înarmat cu înscrisurile referitoare la asocierile din Romania, Timiș s-a orientat către bursa canadiana din Vancouver. Pentru a ajunge la bursa, el a intrat intr-o asociere cu o firma miniera înființata in 1986 pe teritoriile Yukon. Firma, numita inițial PIC “Prospectors International Corporation” a devenit in 1994 “Starx Resources”, iar mai apoi, in 1997, in urma fuzionării cu “Gabriel Resources” Ltd. Jersey, a devenit “Gabriel Resources” Ltd. Yukon-Canada. Intrarea pe bursa canadiana a fost însoțita de crearea unor alte firme off-shore folosite la tranzacționarea acțiunilor “Gabriel”. Astfel apar firme precum Albion Holdings Limited din Barbados (cu o filiala in Deva-Hunedoara), Maracs Holdins Ltd, Louraine Holdings Ltd., societăți care sunt in întregime controlate de Timiș si care cumpăra acțiuni sau opțiuni tocmai de la Gabriel Resources Ltd. Pe măsura ce au apărut rapoartele despre cantitățile de aur existente la Roșia Montana, a început sa crească si valoarea acțiunilor “Gabriel” Ltd. Prin urmare, firma “Gabriel” a trecut de pe bursa din Vancouver pe mult mai puternica bursa din Toronto. Așa se face ca Vasile Frank Timiș a ajuns acum, potrivit propriilor declarații, președintele unei societăți evaluate la 1 miliard de dolari.

Timiș, clarvăzătorul

Asocierile cu “Minvest” SA erau vitale deoarece aceasta regie deținea concesiunile mineraliere pentru zonele care îl interesau pe Timiș. Surprinzător, el a prevăzut faptul ca in 1998 noua lege a minelor va permite transferarea acestor concesiuni si a licențelor de exploatare către firmele Euro Gold Resources si Deva Gold SA si, mai apoi, către firmele care dețin controlul asupra acestora, respectiv firmele din rețeaua lui Frank Timiș.
Astfel, licențele de exploatare ale zonelor Roșia Montana, Bucium, Zlatna, Certej si Boșcana au fost inițial obținute de Minvest SA însa au fost transferate in timp firmelor in care este acționar Frank Timiș. Mai mult, este hotărât faptul ca atunci când firma Deva Gold SA hotărăște sa înceapă lucrările la oricare dintre exploatări, MINVEST SA trebuie sa închidă punctele de lucru si sa-si ia echipamentele de pe teren. Acesta este punctul final al eliminării statului din afacerea aurului. In plus, potrivit unui comunicat al grupului de firme “Gabriel”, Minvest SA este singurul responsabil pentru cheltuielile care se vor ivi atunci când activitatea angajaților săi va înceta. Altfel spus, statul “șterge” urmele pentru ca al lui e praful de pe toba in vecii vecilor…
(preluat de la Francesco Galio – Netlog)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s