POLUL NORD


Oamenii de ştiinţă avertizează că această vară ar putea fi prima fără gheţurile de la Polul Nord. Aceştia atenţionează că schimbările provocate de încălzirea globală sunt extrem de rapide.

Stratul sezonal subţire de gheaţă care înconjoară Polul Nord este pe cale să se topească, lăsând zona arctică fără gheaţă pe timpul verii.

Această ipoteză alarmantă a fost prezentată în revista National Geographic de experţi care studiază efectele schimbărilor climatice de la bordul navei canadiene spărgătoare de gheaţă, Amundsen. Specialiştii spun că există totuşi posibilitatea ca gheaţa, împinsă în direcţia Canadei de către rotaţia terestră, să scape nevătămată de această vară.

“Anul acesta, gheţurile polare ar putea să dispară pentru prima oară”, au declarat cercetătorii. Ipoteza, care nu contrazice modelele recente care prevăd topirea gheţurilor arctice între 2013 şi 2030, este bazată pe fotografii de la faţa locului şi pe imagini din satelit.

Advertisements

3 responses to “POLUL NORD

  1. in ziua de azi nimik nu ma mai mira 🙂

  2. A mai fost asa ceva, traim la sfarsit de ciclu pamantean si acestea sunt fenomenele, o luam iar de la capat cu milioane de ani pana se mai ajunge iar unde suntem noi astazi. D-zeu sa fie cu noi sa reusim sa le trecem pe tote cu credinta si iubire.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s