Nicolae Furdui Iancu


Nicolae Furdui Iancu (n. 26 octombrie 1955)

Născut în 1955, într-o comună din tara Moților, Sohodol, crescut și educat în Abrud, Nicolae Furdui Iancu este, fără îndoială, un exponent demn al acestei regiuni încărcate nu numai de istorie, ci și de cel mai autentic folclor românesc.
Absolvent al Liceului Pedagogic din Abrud, a urmat cursurile Institutului Pedagogic din Oradea, pe care l-a absolvit în 1979. A profesat meseria de dascăl pâna în 1989, când a renunțat, dedicându-se în întregime cântecului popular. Primul contact cu scena l-a avut la vârsta de 17 ani, cu orchestra Liceului unde învăța. Apoi, la Oradea student fiind, a participat în 1979 la Festivalul Artei Studențesti, unde a obtinut premiul întâi.
Dacă ar fi fost îndrumat la timp, ar fi ales muzica de operă. Este un mare admirator al “tripletei de aur”: Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras.
Nicolae Furdui Iancu, om de o mare valoare artistică și sufletească, este și va fi mereu o mare stea și un simbol veșnic al folclorului românesc autentic din toate timpurile.

Advertisements

3 responses to “Nicolae Furdui Iancu

  1. wauuuuuuuuu ce-mi place mie de acest cantaret ,f. mult ,adevarat roman

  2. cozmei doinita

    Ii multumesc f mult ca a venit la Vaslui pe 24 ianuarie ,si abia astept sa mai vina .Va iubesc mult si va stimez,sunteti un adevarat roman,ceea ce simtim si noi alaturi de dumneavoastra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s